ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Volvo Drive me με δύο οικογένειες

The Hain family
The Hain family THE HAIN FAMILY

Οι δοκιμές για την αναβάθμιση των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης, πέραν των εργοστασιακών δοκιμών, έχουν περάσει και στους καθημερινούς δρόμους.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η παρουσία οδηγού είναι απαραίτητη, καθώς συμμετέχει στη διαδικασία των δοκιμών με ενεργό τρόπο.

Η Volvo, επέλεξε να κάνει ακόμα πιο ενεργή την παρουσία των πολιτών σε αυτή τη διαδικασία. Ξεκίνησε λοιπόν δοκιμές στο XC90, το οποίο είναι εξοπλισμένο με μια εξελιγμένη εκδοχή του συστήματος αυτόνομης οδήγησης, στην πόλη του Γκέτεμποργκ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Drive Me, το βασικό χαρακτηριστικό είναι η συμμετοχή απλών πολιτών, και πιο συγκεκριμένα δύο οικογενειών, των Hains και Simonovskis. Και οι δύο οικογένειες έχουν παραλάβει τα αυτόνομης οδήγησης Volvo XC90, με τα οποία χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους.

Βάση των παραπάνω, οι τεχνικοί της Volvo θα έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν πολύτιμα δεδομένα, σε ό,τι αφορά την μετακίνηση μίας κλασικής οικογένειας, με απότερο σκοπό να αξιοποιηθούν για την βελτιώση των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

Στo πρόγραμμα Drive Me θα εμπλακούν σταδιακά και άλλοι... θνητοί, με την παρουσία 100 οικογενειών, προκειμένου να ελεγχθούν οι διαφορετικές πτυχές των συστημάτων υποβοήθησης και όλα τα πιθανά σενάρια προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η αυτόνομη οδήγηση.

Αξίζει να επισημανθεί, ότι το Drive Me είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα με πολλούς συνεργάτες, από τον δημόσιο, τον ιδιωτικό και τον ακαδημαϊκό χώρο. Αποτελεί το πιο εξελιγμένο, φιλόδοξο και εκτεταμένο πρόγραμμα δοκιμών τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης που υπάρχει. Με το πρόγραμμα Drive Me, περίπου 100 αυτόνομα οχήματα θα κυκλοφορούν στους δρόμους του Γκέτεμποργκ εντός του 2018. Στο μέλλον, το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις στον κόσμο.

O Henrik Green, αντιπρόεδρος στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Volvo, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: "Θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για το πως αισθάνονται οι άνθρωποι όταν εμπλέκονται με την αυτόνομη οδήγηση και τι είδους πράγματα θα κάνουν στο αυτοκίνητο όταν αυτό τους οδηγεί στον προορισμό τους"...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ