"Βάλε ζώνη…Υπάρχει λόγος"

Την Κυριακή 18 Μαρτίου ξεκινά η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, η οποία διοργανώνεται για 11η συνεχή χρονιά με σύνθημα της ενημερωτικής καμπάνιας: "Βάλε ζώνη…Υπάρχει λόγος"

Η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλεια (Ι.Ο.ΑΣ.) "Πάνος Μυλωνάς", σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ) και την υποστήριξη του φορέα "ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ" με διακριτικό τίτλο "HELLASTRON", της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον», και πλήθος άλλων φορέων και οργανώσεων.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δράσεις ενημερωτικού, εκπαιδευτικού, κοινωνικού, καθώς και θεσμικού χαρακτήρα, σε θέματα Οδικής Ασφάλειας. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας, που έχει καθιερωθεί όλα αυτά τα χρόνια ως θεσμός, είναι να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τους πολίτες πάσης ηλικίας, αποσκοπώντας στην πρόληψη και τη μείωση της σύγχρονης μάστιγας της εποχής μας, των τροχαίων δυστυχημάτων.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης εντάσσεται και η νέα καμπάνια του Ι.Ο.ΑΣ, "…There is a reason", Always belt-up ("Βάλε ζώνη…Υπάρχει λόγος"), που θα ξεκινήσει να προβάλλεται Πανελλαδικά από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας με σύμφωνη απόφαση ΕΣΡ, καθώς και στα κοινωνικά δίκτυα του Ινστιτούτου και συνεργατών και αφορά τη χρήση της ζώνης ασφαλείας. H καμπάνια δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο με την υποστήριξη ερευνητικού προγράμματος του Toyota Fund For Europe και περιλαμβάνει τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών προκειμένου να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους χρήστες των οχημάτων (οδηγούς, συνοδηγούς και επιβάτες των πίσω θέσεων) για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας.

Το σύνολο των δράσεων παρουσιάζεται αναλυτικά παρακάτω.

Δευτέρα 19/3/2018 - "Βάλε ζώνη…Υπάρχει λόγος"

Παρουσίαση της νέας ενημερωτικής καμπάνιας του Ι.Ο.ΑΣ. "…There is a reason", Always belt-up ("Βάλε ζώνη…Υπάρχει λόγος") σχετικά με τη χρήση της ζώνης ασφαλείας. Η καμπάνια περιλαμβάνει βίντεο με σκοπό την πανελλαδική προβολή του ως κοινωνικό μήνυμα προσφοράς στο ευρύτερο κοινό και αντίστοιχο έντυπο φυλλάδιο.

Δευτέρα 19/3 και Τρίτη 20/3/2018 - Σύρος

Εκπαιδευτικά προγράμματα του Ι.Ο.ΑΣ. για την Οδική Ασφάλεια σε μαθητές Λυκείου στη Σύρο σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου- Ερμούπολης.

Δευτέρα 19/3/2018 - "Εκπαιδευτική Αναγέννηση» και Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος"

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ι.Ο.ΑΣ. για την Οδική Ασφάλεια σε μαθητές Γυμνασίου του Ιδιωτικού Σχολείου "Εκπαιδευτική Αναγέννηση".

Τετάρτη 21/3/2018 - Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών

Διενέργεια Ημερίδας για την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας (ERSC) από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με θέμα τη μεγαλύτερη πλατφόρμα της Κοινωνίας των Πολιτών σχετικά με την Οδική Ασφάλεια (λειτουργεί υπό την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής). Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση στο σύνδεσμο https://goo.gl/forms/DSWgRhWEh8B5hieh2)

Πέμπτη 22/3/2018 - Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο – Δυτική Ελλάδα – Αθλητικό Κέντρο Ενόπλων Δυνάμεων

Θα διανεμηθούν φυλλάδια-σελιδοδείκτες της ενημερωτικής καμπάνιας "Βάλε Ζώνη… Υπάρχει λόγος", από τους σταθμούς διοδίων όλης της χώρας.

Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας στη Δυτική Ελλάδα. Διεξαγωγή έρευνας σε συνεργασία με τη ΓΕΦΥΡΑ και εθελοντές του Ινστιτούτου, για τις στάσεις, τις αντιλήψεις και τις συμπεριφορές των οδηγών σχετικά με τους νέους αυτοκινητόδρομους και τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ)

Εκπαιδευτικά προγράμματα για την Οδική Ασφάλεια στο Αθλητικό Κέντρο Ενόπλων Δυνάμεων. Η Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του Ινστιτούτου ενημερώνει και εκπαιδεύει τους στρατευμένους νέους, με τρόπο θεωρητικό και βιωματικό, και με τη χρήση προσομοιωτών και ειδικού τεχνολογικού εξοπλισμού.

Παρασκευή 23/3/2018 - Φυλακές Κορυδαλλού – Δημοτικά Δήμου Ηλιούπολης – Πολυτεχνείο Κρήτης, Ρέθυμνο

Εκπαιδευτικά προγράμματα θεωρητικής και βιωματικής εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια στις φυλακές Κορυδαλλού. Στόχος αυτής της κοινωνικής προσφοράς του Ινστιτούτου, είναι οι έγκλειστοι σε φυλακές να εκπαιδευτούν και να προετοιμαστούν κατάλληλα για τη στιγμή που θα ξαναβγούν ελεύθεροι στην κοινωνία ως ισότιμοι χρήστες του οδικού δικτύου.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μήλο-Λεμόνι» του Ι.Ο.ΑΣ. για τα παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Ηλιούπολης. Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό, με τη βοήθεια των μαθητών, να ευαισθητοποιήσει τους οδηγούς να τηρούν το όριο των 30 χλμ./ώρα έξω από τις σχολικές μονάδες.

Δράσεις συνεργασίας ανάμεσα στο Πολυτεχνείο Κρήτης στο Ρέθυμνο και το Ι.Ο.ΑΣ. "Πάνος Μυλωνάς". Στόχος η γόνιμη συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος για τη δημιουργία και διενέργεια από κοινού δραστηριοτήτων, επιστημονικών ερευνών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, κ.α.

Σάββατο 24/3/2018 - Athens Heart

Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής του Ινστιτούτου «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» για παιδιά 4-12 ετών, στο εμπορικό κέντρο Athens Heart.

Διαγωνισμός Εικονογράφησης (ΣΚΙΤΣΟ – ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ) με θέμα "Μεγαλώνοντας πίσω απ’το τιμόνι - Οδική Ασφάλεια και 3 Ηλικία". Η "Νέα Θάλπη – Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων" σε συνεργασία με το "Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ" και την υποστήριξη του Ι.Ο.ΑΣ., διοργανώνουν το Διαγωνισμό Εικονογράφησης (Σκίτσο-Γελοιογραφία). Ο Διαγωνισμός θα φιλοξενηθεί από τη διαδικτυακή πύλη του Ι.Ο.ΑΣ.

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Το Honor 8X είναι το smartphone που θα τιμήσει τα λεφτά του

Βρήκαμε το καινούριο μας κινητό σε ένα βασιλικό κάστρο της Πράγας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24