ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Under the skin

Under the skin

Θέλοντας να γιορτάσει τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της, η Ferrari διοργανώνει στο Μουσείο Design του Λονδίνου, σε συνεργασία με το Μουσείο της στο Maranello, την έκθεση με τον τίτλο "Under The Skin", παρουσιάζοντας την εντυπωσιακή της ιστορία.

Όλα ξεκίνησαν το 1947, όταν ο Enzo Ferrari παρουσίασε την 125S, το πρώτο μοντέλο που έφερε στο καπό του το διάσημο "Cavallino Rampante", το διάσημο πλέον σήμα με το αλογάκι της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το συγκεκριμένο σήμα, με τα χρόνια, έγινε συνώνυμο της πολυτέλειας και της ταχύτητας, με τα τετράτροχα μοντέλα της Ferrari να λατρεύονται τόσο από το ευρύ κοινό, όσο και από γνωστούς ηθοποιούς της 7ης Τέχνης, πρωταγωνιστώντας σε αρκετές ταινίες. Παράλληλα, η αγωνιστική ομάδα της Scuderia Ferrari θεωρείται η πιο επιτυχημένη στον μαγικό κόσμο της Formula 1.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, ο θεατής μπορεί να δει, μέσω διάφορων αντικειμένων, ένα αφιέρωμα για τον δημιουργό της φίρμας, Enzo Ferrari, φωτογραφίες διάσημων αστέρων, όπως των Miles Davies, Clint Eastwood, Sammy Davis Jr, Brigitte Bardot και Peter Sellers, αλλά και μοντέλα που έχουν σημαδέψει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν η 250 GT Cabriolet του 1957 του διασημότερου Βρετανού οδηγού αγώνων Peter Collins, η F40 του 1988, που ανήκει στον ντράμερ των Pink Floyd, Nick Mason, η 166 MM (1950) που είχε στην κατοχή του το αφεντικό της Fiat,Gianni Agnelli και η Ferrari LaFerrari Aperta, το τελευταίο δημιούργημα της φίρμας, που ανήκει στον γνωστό σεφ Gordon Ramsay.

Φυσικά δεν λείπουν ορισμένα από τα πιο γνωστά μονοθέσια της Formula 1, όπως η Ferrari 500 F2 (1952),με την οποία ο Alberto Ascari κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1952 και 1953 και ηFerrari F1-2000 του Michael Schumacher.

Η έκθεση Ferrari: Under the Skin θα διαρκέσει έως τις 15 Απριλίου 2018…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ