ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τρία VW στις πρώτες θέσεις στις δοκιμές ασφάλειας

Τρία VW στις πρώτες θέσεις στις δοκιμές ασφάλειας
GEORGE_KOUTOS

Το 2017 η Volkswagen διακρίθηκε ιδιαίτερα στις δοκιμές ασφάλειας του Euro NCAP. Τρία μοντέλα της γερμανικής μάρκας βρέθηκαν στην πρώτη θέση στις αντίστοιχες κατηγορίες τους, από τις έξι συνολικά στις οποίες κατατάσσει τα μοντέλα ο οργανισμός.

To νέο Polo αναδείχθηκε το ασφαλέστερο στα supermini, το νέο T-Roc το αντίστοιχα στα compact SUV και το Arteon στα μεγάλα πολυτελή. Παράλληλα, τα τρία μοντέλα απέσπασαν τον χαρακτηρισμό "Best in Class ", ως τα κορυφαία στην κατηγορία τους.

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και πέρυσι, ο Euro NCAP, o ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός δοκιμών ασφάλειας για τα νέα αυτοκίνητα, πραγματοποίησε δοκιμές χωρίζοντας τα μοντέλα σε έξι ομάδες: supermini, μικρά οικογενειακά, μικρά MPV, compact SUV, μεγάλα SUV και μεγάλα πολυτελή.

Στις δοκιμές ασφάλειας λαμβάνονται υπ’ όψιν μόνο συστήματα που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου. Κάθε αυτοκίνητο βαθμολογείται για κάθε ένα από τα παραπάνω κριτήρια και στη συνέχεια, με τη βοήθεια ειδικού αλγόριθμου που σταθμίζει τη βαρύτητα κάθε κατηγορίας, προκύπτει ένα τελικό αποτέλεσμα, αναδεικνύοντας τα κορυφαία, τα Best in Class ανά κατηγορία.

Η ανάδειξη των κορυφαίων κάθε κατηγορίας σε ετήσια βάση έχει σκοπό, εκτός άλλων, να αναδείξει την εξέλιξη σε θέματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας αλλά και να επισημάνει ποια είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα τη δεδομένη στιγμή. Με πολλά αυτοκίνητα να έχουν αποσπάσει την ανώτατη διάκριση των πέντε αστέρων, από το 1997 που ιδρύθηκε ο Euro NCAP, αλλά και τις δοκιμές να γίνονται όλο και πιο αυστηρές και απαιτητικές, ένα μοντέλο που αναδεικνύεται κορυφαίο μία χρονιά σίγουρα είναι καλύτερο από αντίστοιχα παρελθόντων ετών…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ