ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τρεις πανίσχυρες εκδόσεις Skoda Octavia vRS

Τρεις πανίσχυρες εκδόσεις Skoda Octavia vRS

Η Skoda συνεχίζει την παράδοση των μοντέλων vRS, στην Octavia τέταρτης γενιάς. Από το 2000 έως σήμερα οι πιο σπορ εκδόσεις φέρουν τη χαρακτηριστική συντομογραφία "RS".

Η Skoda συνεχίζει την παράδοση των μοντέλων vRS, στην Octavia τέταρτης γενιάς. Μάλιστα, λανσάρεις τρεις ισχυρές εκδόσεις: την Octavia vRS iV - το πρώτο υβριδικό plug-in υβριδικό vRS της μάρκας με ισχύ 180 kW (245 hp), την απλή βενζινοκίνητη 2.0 TSI Octavia vRS με ίδια ισχύ 245 hp, και την πετρελαιοκίνητη 2.0 TDI με 147 kW (200 hp), που διατίθεται με τετρακίνηση κατά παραγγελία. Και οι τρεις παραλλαγές διαθέτουν σπορ λεπτομέρειες αμαξώματος, συμπεριλαμβανομένων των τυπικών μαύρων πινελιών vRS.

Από τότε που ξεκίνησε η ιστορία της οικογένειας vRS της Skoda, το 2000 με την Octavia πρώτης γενιάς, οι πιο σπορ εκδόσεις μιας ποικιλίας μοντέλων παραγωγής του Τσέχου κατασκευαστή έχουν φέρει τη χαρακτηριστική συντομογραφία «RS».

Αρχικά με turbo κινητήρα 1.8 lt ισχύος 132 kW (180 hp), έπειτα με βενζινοκινητήρα 147 kW (200 hp), και για πρώτη φορά με ντίζελ 125 kW (170 hp), εν συνεχεία με βενζινοκινητήρα 162 kW (220 hp) και αργότερα επίσης με βενζινοκινητήρες 169 kW (230 hp) και 180 kW (245 hp) και πετρελαίου 2.0 TDI 135 kW (184 hp).

Συνολικά κατασκευάστηκαν πάνων από 172.000 μονάδες vRS.

Τρεις πανίσχυρες εκδόσεις Skoda Octavia vRS

Τώρα, το 6-τάχυτο κιβώτιο DSG συνοδεύει την Octavia vRS με τον βενζινοκινητήρα 2.0 TSI και το χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων ή 7 ταχυτήτων DSG την έκδοση πετρελαίου 2.0 TDI.

Ως προς την εμφάνιση, ξεχωρίζουμε τις αποκλειστικές μπροστινές και πίσω ποδιές, με μαύρα στοιχεία, τον διαχύτη, τους αεραγωγούς και τα αποκλειστικά φώτα ομίχλης LED. Τα περιβλήματα των καθρεφτών και των πλαισίων των παραθύρων είναι επίσης σε γυαλιστερό μαύρο, όπως και οι ράγες οροφής. Τα μοντέλα vRS διαθέτουν μαύρες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών στάνταρ, ενώ οι δαγκάνες φρένων διαθέτουν ένα εντυπωσιακό κόκκινο φινίρισμα vRS. Προαιρετικά διατίθενται κράματα 19 ιντσών.

Το εσωτερικό όλων των Octavia vRS είναι κυρίως μαύρο. Το επανασχεδιασμένο δερμάτινο σπορ τιμόνι έχει τρεις ακτίνες και φέρει το λογότυπο vRS.

Τρεις πανίσχυρες εκδόσεις Skoda Octavia vRS

Τα μπροστινά σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα είναι επενδεδυμένα με μαύρο ύφασμα, ενώ τα προαιρετικά εργονομικά καθίσματα διαθέτουν κάλυμμα από Alcantara, δέρμα και τεχνητό δέρμα, καθώς και ρύθμιση βάθους καθίσματος και λειτουργία μασάζ. Τα καθίσματα φέρουν το λογότυπο vRS και χρωματιστές διακοσμητικές ραφές σε κόκκινο ή ασημί-γκρι, το οποίο μπορεί επίσης να βρεθεί στο δερμάτινο τιμόνι, στα μπράτσα και στον πίνακα οργάνων με κάλυψη Alcantara. Οι διακοσμητικές λωρίδες και τα πεντάλ με επίδραση άνθρακα σε σχέδιο αλουμινίου, προσθέτουν τις τελευταίες πινελιές στην αθλητική εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Τα τρία μοντέλα vRS είναι εξοπλισμένα με το Virtual Cockpit στάνταρ, ψηφιακό πίνακα οργάνων, το οποίο προσφέρει μια επιπλέον διάταξη Sport. Έρχονται με το Driving Mode Select ως στάνταρ, με μια νέα λειτουργία vRS. Όλα τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, είναι επίσης διαθέσιμα στις παραλλαγές vRS. Σε αυτά περιλαμβάνονται η νέα προειδοποίηση αποφυγής σύγκρουσης (Collision Avoidance Assist), η υποβοήθηση στροφής (Turn Assist) και η προειδοποίηση εξόδου (Exit Warning) καθώς και η προειδοποίηση κυκλοφορίας (Local Traffic Warning).

Και τα τρία μοντέλα, προσφέρουν δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης, με τη σπορ ανάρτηση vRS να είναι μειωμένη κατά 15 χλστ. στις 2.0 TSI και 2.0 TDI. Το Dynamic Chassis Control διατίθεται προαιρετικά και προσαρμόζει συνεχώς την απόσβεση, επιτρέποντας έτσι ένα ιδιαίτερα δυναμικό στυλ οδήγησης σε Sport mode. Στο Driving Mode Select, το DCC επιτρέπει πλέον σε παραμέτρους όπως χαρακτηριστικά ανάρτησης, απόσβεσης και διεύθυνσης ή τη λειτουργία του DSG, να προσαρμόζονται ανάλογα με τις προτιμήσεις. Αυτές οι προσαρμογές γίνονται χρησιμοποιώντας ρυθμίσεις από τη κεντρική οθόνη αφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ