Τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες Opel στη Φρανκφούρτη

Νέο Astra, νέο Corsa και Grandland X Plug-In Hybrid, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου. Τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες Opel στη Φρανκφούρτη.

Επί γερμανικού εδάφους, η γερμανική Opel (πλέον ανήκει στον γαλλικό όμιλο PSA Peugeot Citroen), πρόκειται να παρουσιάσει στο κοινό, τρία μοντέλα για τα οποία έχουμε γράψει πρόσφατα.

Στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA) (10-22 Σεπτεμβρίου), πρόκειται σε παγκόσμια πρεμιέρα να αποκαλυφθούν το νέο Opel Corsa, το Grandland X Hybrid και το ανανεωμένο – σε επίπεδο κινητήρων - Opel Astra. Το νέο Opel Corsa - εκτός από συμβατική έκδοση κλασικό κινητήρα καύσης – θα διατίθεται για πρώτη φορά και ως ηλεκτρική έκδοση Corsa-e με μπαταρία – με αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 330 χλμ. σύμφωνα με τον νέο τρόπο μέτρησης WLTP.

Η δεύτερη παγκόσμια πρεμιέρα στο περίπτερο της Opel D31, είναι το νέο Grandland X Hybrid4 με τετρακίνηση. Το plug-in υβριδικό μοντέλο συνδυάζει την ισχύ ενός υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα 1.6 lt και δύο ηλεκτροκινητήρων με συνολική ισχύ 300hp. Οι προκαταρκτικές τιμές κατανάλωσης καυσίμου WLTP (σταθμισμένες, στο μικτό κύκλο) είναι 1,6 λίτρα/100 χλμ. με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 37 γρ./χλμ.

Το τρίτο μοντέλο, είναι το Opel Astra. Με εξαιρετική αεροδυναμική, μία εντελώς νέα γενιά κινητήρων και κιβώτια ταχυτήτων νέας σχεδίασης, το Opel Astra θέτει νέα πρότυπα στον τομέα της απόδοσης και των εκπομπών ρύπων. Συγκριτικά με τον προκάτοχό του, οι εκπομπές CO2 είναι μειωμένες, όπως και η κατανάλωση καυσίμου.

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι η πρώτη εμφάνιση του νέου Opel Zafira Life. Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη γενιά το 1999, η ιστορία συνεχίζεται τώρα με ένα νέο μοντέλο τέταρτης γενιάς: το Zafira Life κυκλοφορεί τώρα σε τρία μήκη, παραμένοντας εξαιρετικά ευέλικτο με χώρο για μέχρι εννέα άτομα, κορυφαία άνεση και συστήματα υποβοήθησης.

Σπορ, οικονομικό και με στυλ – για πρώτη φορά και ηλεκτρικό: Νέο Opel Corsa

Το νέο Opel Corsa μήκους 4,06 μ. είναι πιο μοντέρνο, δυναμικό και αποδοτικό από ποτέ. Συνοδεύεται από πολύ οικονομικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που αποδίδουν από 55kW (75hp) μέχρι 96kW (130hp). Η έκτη γενιά του bestseller διατίθεται επίσης για πρώτη φορά ως αμιγώς ηλεκτρική έκδοση Corsa-e με μπαταρία 50kWh, ισχύ ηλεκτροκινητήρα 100kW (136hp) και αυτονομία έως 330 χλμ.

Η σπορ αίσθηση συνδυάζεται με μειωμένο βάρος – το ελαφρύτερο Corsa ζυγίζει κάτω από χίλια κιλά – και χαμηλή θέση οδήγησης. Αξιοσημείωτα είναι τα επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, ενώ οι μηχανικοί της Opel έχουν βελτιώσει τα συστήματα πλαισίου και διεύθυνσης. Στο νέο Corsa, η Opel προσφέρει τεχνολογίες και συστήματα υποβοήθησης γνωστά από ανώτερες κατηγορίες. Εξάλλου, η Opel κάνει ευρέως διαθέσιμο για πρώτη φορά στη μικρή κατηγορία το σύστημα προσαρμοζόμενου φωτισμού IntelliLux LED matrix με αντιθαμβωτική δέσμη.

Μεταξύ των άλλων καινοτομιών του Corsa είναι το Flank Guard με έλεγχο ραντάρ, η πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας 180-μοιρών και το αυτόματο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, καθώς και συστήματα όπως Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking) και ανίχνευση πεζού, ευφυές cruise control και Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist).

Το Corsa φέρει τη νέα γκάμα συστημάτων infotainment που περιλαμβάνει τα Multimedia Radio, Multimedia Navi με έγχρωμη οθόνη αφής 7,0” και το κορυφαίο σύστημα Multimedia Navi Pro με έγχρωμη οθόνη αφής 10,0”, μέχρι το πλήρως ψηφιοποιημένο cockpit του Corsa-e. Επιπλέον, το Corsa προσφέρει προαιρετικά τη νέα υπηρεσία τηλεματικής "Opel Connect" με live πλοήγηση, άμεση σύνδεση με υπηρεσία οδικής βοήθειας, κλήση έκτακτης ανάγκης και πολλές ακόμα λειτουργίες.

Νέο Opel Grandland X Hybrid4 με τετρακίνηση

Εκτός από το νέο Corsa-e, το επόμενο μοντέλο στην επέλαση ηλεκτρικών μοντέλων Opel είναι το Grandland X με προηγμένη υβριδική τεχνολογία και τετρακίνηση. Το σύστημα κίνησης του Grandland X Hybrid4 περιλαμβάνει έναν τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού 147kW (200hp). Το σύστημα ηλεκτροκίνησης αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 80kW (109hp) και μία μπαταρία ιόντων λιθίου 13.2kWh. Ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας συνδυάζεται ένα οκτατάχυτο, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο δεύτερος ηλεκτροκινητήρας, ο μετατροπέας και το διαφορικό  είναι ενσωματωμένα στον πίσω άξονα, επιτρέποντας την πρόσφυση σε όλους τους τροχούς, ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Το Grandland X Hybrid4 θα διαθέτει τέσσερα προγράμματα λειτουργίας – ηλεκτρικό, υβριδικό, AWD και Sport – για να μπορούν οι οδηγοί να επιλέγουν σύμφωνα με τις επιθυμίες τους ή τις συνθήκες οδήγησης. Για παράδειγμα, με την επιλογή της υβριδικής λειτουργίας (hybrid mode) ενεργοποιείται αυτόματα η πλέον αποδοτική λειτουργία, με δυνατότητα αλλαγής σε ηλεκτρική (electric mode) με μηδενικούς ρύπους, για οδήγηση στο κέντρο της πόλης – που δίνει στο όχημα τη δυνατότητα να καλύψει 52 χλμ. Η επιλογή της τετρακίνησης (AWD mode) ενεργοποιεί τον ηλεκτροκίνητο πίσω άξονα για μέγιστη πρόσφυση σε όλα τα είδη δρόμων. Στοχεύοντας σε περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης, το Grandland X Hybrid4 διαθέτει σύστημα ανατροφοδότησης πέδησης για την ανάκτηση της ενέργειας που παράγεται κατά το φρενάρισμα ή την επιβράδυνση.

Το πιο αποδοτικό Opel Astra όλων των εποχών

Με μία εντελώς νέα γενιά κινητήρων και κιβωτίων, το Opel Astra θέτει πρότυπα χαμηλών εκπομπών ρύπων. Οι υπερσύγχρονοι τρικύλινδροι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου του νέου Astra υπόσχονται ζωηρές επιδόσεις και κορυφαία οδηγική άνεση με βέλτιστη απόσβεση θορύβου. Ένας αντικραδασμικός άξονας στο μπλοκ του κινητήρα εξουδετερώνει τους κραδασμούς. Οι συμπαγείς, τρικύλινδροι, turbo βενζινοκινητήρες διατίθενται με κυβισμό 1.2 και 1.4 lt. Αποδίδοντας ισχύ από 81kW (110hp) έως 107kW (145hp) και μέγιστη ροπή από 195 έως 236 Nm, επιτυγχάνουν την τέλεια ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και απόδοσης. Οι βασικοί κινητήρες συνδυάζονται με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Ένα νέο αυτόματο κιβώτιο με συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση (CVT) και ένα αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων με  ομαλές αλλαγές συμβάλλει επίσης στη χαμηλότερη κατανάλωση και τα υψηλά επίπεδα άνεσης.

Με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26 για το Astra hatchback και Sports Tourer station wagon, το νέο συμπαγές μοντέλο της Opel είναι το πιο αποδοτικό Astra στην ιστορία του και ένα από τα πιο αεροδυναμικά στην κατηγορία του. Συνολικά, η αεροδυναμική βελτιστοποίηση του νέου Astra εξοικονομεί 4,5 γρ./χλμ. CO2.

Το νέο Astra στον τομέα των συστημάτων άνεσης, υποβοήθησης και infotainment, διαθέτει νέα εμπρός κάμερα, μικρότερη αλλά ισχυρότερη από πριν χάρη σε ένα ταχύτερο επεξεργαστή. Η ψηφιακή κάμερα οπισθοπορείας που διατίθεται σε συνδυασμό με το νέο σύστημα infotainment Multimedia Navi Pro είναι επίσης ισχυρότερη. Η εικόνα της κυκλοφορίας πίσω από το όχημα στο μόνιτορ είναι πιο σαφής και ακριβής και οι αντιθέσεις πιο ορατές στο σκοτάδι. Το ευφυές, αντιθαμβωτικό σύστημα φωτισμού IntelliLux LED® matrix αποτελεί επίσης στοιχείο εξοπλισμού του οχήματος. Συμβατά smartphones μπορούν τώρα να φορτίζονται επαγωγικά μέσω ασύρματης φόρτισης. Το νέο Astra μεταμορφώνεται σε αίθουσα συναυλιών με το προαιρετικό σύστημα ήχου υψηλών προδιαγραφών Bose. Τέλος, η οδήγηση το χειμώνα γίνεται πιο ευχάριστη και ασφαλέστερη με το θερμαινόμενο παρμπρίζ, ένα ακόμα στοιχείο άνεσης που διατίθεται με το Astra για πρώτη φορά.

Νέο Opel Zafira Life

Η τέταρτη γενιά του μοντέλου διατίθεται σε τρία μήκη – “Small” 4,60 μ., “Medium” 4,95 μ. και “Large” 5,30 μ. – καθένα από τα οποία διαθέτει μέχρι εννέα καθίσματα. Οι περισσότερες εκδόσεις του Zafira Life έχουν ύψος κάτω από 1,90 μ. που σημαίνει ότι έχουν πρόσβαση σε υπόγεια γκαράζ – σημαντικός παράγοντας για χρήση ως mini bus ξενοδοχείου, αλλά και για ιδιώτες οδηγούς που επιθυμούν να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους οπουδήποτε, χωρίς περιορισμούς.

Το νέο πολυμορφικό διαθέτει επίσης μικρό κύκλο στροφής, καλή οδική συμπεριφορά και δύο συρόμενες πόρτες που ανοίγουν ηλεκτρικά με μία κίνηση του ποδιού με τη βοήθεια αισθητήρα – ένα χαρακτηριστικό άνεσης μοναδικό σε αυτό το τμήμα της αγοράς. Στο εσωτερικό, η έκδοση "S" του Zafira Life ήδη προσφέρει χώρο αποσκευών 3.600 λίτρων, που μπορεί να αυξηθεί στα 4.900 λίτρα στην έκδοση "L". Επιπλέον, διατάξεις έως οκτώ δερμάτινων καθισμάτων αυξάνουν περαιτέρω την άνεση. Εξάλλου, η πολυτελής έκδοση “Lounge“ διατίθεται με κινητό τραπεζάκι, άφθονο χώρο για τα πόδια και φαρδιά πίσω μαξιλάρια 48 εκ.

Το Zafira Life ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις – με πολυμορφικό εσωτερικό, υψηλό επίπεδο άνεσης, προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, εξελιγμένα συστήματα infotainment, head-up display, αυτόματο έλεγχο ταχύτητας μέσω κάμερας και ραντάρ καθώς και ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip. Η προηγμένη τεχνολογία συνδυάζεται με μία μοντέρνα εμφάνιση, ισορροπημένες αναλογίες, μικρούς προβόλους και την χαρακτηριστική φυσιογνωμία Opel. Οδηγός και επιβάτες ωφελούνται επίσης από μία πανοραμική, κρυστάλλινη ηλιοροφή δύο τμημάτων και ένα ανοιγόμενο παράθυρο στην πίσω πόρτα (προαιρετικές επιλογές).

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ