ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Tipo συμπλήρωσε 30 χρόνια παραγωγής

Το Tipo συμπλήρωσε 30 χρόνια παραγωγής

To Fiat Tipo γιορτάζει 30 χρόνια παραγωγής, έχοντας συμπεριληφθεί μεταξύ των τριών κορυφαίων best-sellers το 2017 στην Ιταλία.

Το Fiat Tipo έκανε το ντεμπούτο του στις 26 Ιανουαρίου 1988. Το μοντέλο ήταν ο διάδοχος του Fiat Ritmo, το οποίο είχε με την σειρά του αντικαταστήσει το Fiat 128. Οι μηχανικοί της Fiat σχεδίασαν ένα αυτοκίνητο ικανό να έχει ανώτερο χειρισμό, απόδοση, άνεση και ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς, εστιάζοντας όπως ποτέ άλλοτε στην εργονομία.

Τα χαρακτηριστικά αυτά έχει "δανειστεί" και το σύγχρονο Fiat Tipo, το οποίο διατίθεται σε 4θυρο, 5θυρο και station wagon αμάξωμα. Το Tipo έχει συμπεριληφθεί μεταξύ των τριών κορυφαίων best-sellers το 2017 στην Ιταλία, και ήταν ο ηγέτης της μικρομεσαίας κατηγορίας C, με μερίδιο αγοράς 20,7%. Επιπλέον, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, είναι το αυτοκίνητο με την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη στην κατηγορία C.

Αξιοσημείωτο για την πεντάθυρη έκδοση, είναι η μεγάλη πόρτα του χώρου αποσκευών, που παρέχει άνετη πρόσβαση στον χώρο αποσκευών των 440 λίτρων (550 λίτρα για την έκδοση Station Wagon).

Το νέο Tipo προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης 1.4 lt – 95 hp, 1.6 lt – 110 hp και πετρελαίου 1.3 lt – 95 hp και 1.6 lt – 120 hp. Ωστόσο, ο εξοπλισμός, πλέον, είναι τεχνολογικά προηγμένος, με το καινοτόμο σύστημα Uconnect 7" HD LIVE, που διαθέτει μία εντυπωσιακή έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιτσών υψηλής ανάλυσης την οποία ο χρήστης μπορεί να χειριστεί ακριβώς όπως αυτή ενός tablet.

Είναι επίσης διαθέσιμο το Uconnect Link το οποίο είναι έτοιμο για το Apple CarPlay και συμβατό με το Android AutoTM, επιτρέποντας μία πιο φιλική για τον χρήστη λειτουργία, όπως σε ένα smartphone. Οι τιμές του μοντέλου, ξεκινούν από τις 12.000 ευρώ. Το νέο Tipo διατίθεται σε 4θυρο, 5θυρο και station wagon αμάξωμα…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ