ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Seat Leon Cristobal σου κάνει... αλκοτέστ

Το Seat Leon Cristobal σου κάνει... αλκοτέστ

Το Leon Cristobal διαθέτει το Drive-lock, ένα σύστημα που περιλαμβάνει έναν ενσωματωμένο μετρητή αλκοόλ και κλειδώνει το αυτοκίνητο αν ανιχνευθεί θετική μέτρηση.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Καινοτομίας Smart City Expο, που διεξάγεται στη Βαρκελώνη, η Seat παρουσίασε την πρότασή της για την ασφαλή μετακίνηση μέσα στο αστικό περιβάλλον. Οι επισκέπτες της έκθεσης, είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά το πρωτότυπο μοντέλο Leon Cristobal, το οποίο είναι εξοπλισμένο με έξι προηγμένα συστήματα ασφαλείας με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων.

Και επειδή, όπως είναι γνωστό, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αιτίες ατυχημάτων, το Leon Cristobal διαθέτει το Drive-lock, ένα σύστημα που περιλαμβάνει έναν ενσωματωμένο μετρητή αλκοόλ και κλειδώνει το αυτοκίνητο αν ανιχνευθεί θετική μέτρηση. Επίσης με το Drive-coach ελαχιστοποιείται η απόσπαση του οδηγού, καθώς εκπέμπει φωνητικές προειδοποιήσεις ασφαλείας.

Διαθέτει επίσης το προφίλ οδήγησης Guardian angel mode, όπου ενεργοποιούνται και τα 15 από τα ενεργητικά και παθητικά συστήματα ασφαλείας με τα οποία είναι εξοπλισμένο το όχημα, τον καθρέπτη οπισθοπορείας με χρήση οπίσθιας κάμερας για καλύτερη όραση και εξάλειψη τυφλών σημείων Display-mirror, το Black-box που καταγράφει δεδομένα και εικόνες κατά την οδήγηση που αποστέλλονται σε επιλεγμένο smartphone σε περίπτωση ατυχήματος και τέλος την εφαρμογή Mentor που επιτρέπει στους γονείς να ελέγχουν την ταχύτητα του οχήματος και να εντοπίζουν τη θέση του όταν οδηγούν τα παιδιά.

Το Seat Leon Cristobal, που πήρε το όνομα του από τον προστάτη των οδηγών, θα μπορούσε να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα κατά 40%, εάν περισσότερα από τα μισά οχήματα σε κυκλοφορία ήταν εξοπλισμένα με τις λειτουργίες του Cristobal.

"Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους δεσμούς μας με τη Βαρκελώνη, μια πόλη ορόσημο Smart City, και για αυτό το λόγο παρουσιάζουμε πρωτοβουλίες που ευθυγραμμίζονται με τους πυλώνες που προωθεί η ίδια στο σχέδιο της κινητικότητας", ανέφερε ο πρόεδρος της ισπανικής φίρμας, Luca de Meo…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ