ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το ρομπότ της Toyota που τα κάνει όλα

Το ρομπότ της Toyota που τα κάνει όλα

Η Toyota πιστεύει ότι η κινητικότητα ξεπερνά τα αυτοκίνητα. Στην Toyota, η ελευθερία της κινητικότητας είναι σημαντική, είτε κάποιος είναι ενός ή εκατό ετών.

Για την επίτευξη του οράματος της Toyota, «κινητικότητα για όλους», η ιαπωνική μάρκα έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς και με μεγαλύτερη βιωσιμότητα μέσω της κινητικότητας, στην οποία όλοι μπορούν να αμφισβητήσουν το αδύνατο.

Την επόμενη εβδομάδα, η Toyota θα παρουσιάσει το ανθρώπινο ρομπότ υποστήριξης (HSR) στην ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα της Ευρώπης, στο IROS στη Μαδρίτη, από την 1η έως τις 5 Οκτωβρίου. Οι μηχανικοί της Toyota θα παρουσιάσουν επίσης την ερευνητική πλατφόρμα HSR σε σειρά συνομιλιών.

Το ρομπότ της Toyota που τα κάνει όλα

Το HSR, μία από τις έννοιες κινητικότητας της Toyota που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του στόχου να προσφέρει ελευθερία κινητικότητας για όλους, είναι μέρος της οικογενείας ρομπότ των εταίρων της Toyota. Αντικατοπτρίζει τη δέσμευση να εμπλουτίσει τις ζωές των κοινοτήτων με επίκεντρο τη νοσηλευτική και την υγειονομική περίθαλψη, τις μεταφορές μικρών αποστάσεων και τη διαβίωση στο σπίτι.

Ως συμπαγής φορητός χειριστής με πτυσσόμενο βραχίονα, μπορεί να σηκώσει αντικείμενα από το πάτωμα και να ανακτήσει αντικείμενα από τα ράφια. Εκτελεί μια σειρά από άλλα καθήκοντα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων ή των ατόμων με αναπηρίες.

Το ρομπότ της Toyota που τα κάνει όλα

Μέσω της κοινότητας του Developer HSR που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015, η Toyota προσφέρει την πλατφόρμα ανοιχτής καινοτομίας HSR σε συνεργάτες σε όλο τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες ερευνητικοί οργανισμοί δεν χρειάζεται να αναπτύξουν το πραγματικό ρομπότ ούτε το λογισμικό για τις βασικές λειτουργίες του ρομπότ.

Μπορούν να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη μελλοντικών ιδεών και εφαρμογών, δοκιμάζοντας την τεχνολογία και τους αλγόριθμους τους σε ένα πραγματικό περιβάλλον με ευκολία. Υπάρχουν ήδη 44 εταίροι σε 12 χώρες χρησιμοποιώντας το HSR. Στην Ευρώπη, η TME υποστηρίζει επίσης 5 πανεπιστήμια έρευνας που βρίσκονται στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τις Κάτω Χώρες…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ