ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό, πολυτελές μεσαίο της BMW

Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό, πολυτελές μεσαίο της BMW

Το BMW Concept i4 είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό, πολυτελές μεσαίο της BMW έχει καθαρά οδηγοκεντρικό χαρακτήρα ενώ το μακρύ μεταξόνιο, η οροφή fastback διαμορφώνουν ένα προφίλ που ξεχειλίζει από κομψότητα και δυναμισμό

Αποκάλυψη, έστω και σε πρώιμη κατάσταση, πρωτότυπη, για το BMW Concept i4, του αμιγώς ηλεκτρικού Gran Coupe της μάρκας από τη Βαυαρία.

Σε αυτό το μοντέλο, που δεν θα γίνουν πολλές αλλαγές, θα βασιστεί το BMW i4, το οποίο θα αρχίσει να κατασκευάζεται το 2021 ως το πρώτο, πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο του BMW Group στην πολυτελή μεσαία κατηγορία.

Το μακρύ μεταξόνιο, η οροφή fastback και οι κοντοί πρόβολοι διαμορφώνουν ένα προφίλ που ξεχειλίζει από κομψότητα και δυναμισμό. Με τέσσερις πόρτες, προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο καθημερινής χρηστικότητας και πρακτικότητας.

Γενικώς, χαρακτηρίζεται από στοιχεία που βελτιώνουν την αεροδυναμική και μεγιστοποιούν την ηλεκτρική αυτονομία, όπως η επιβλητική, κλειστή μάσκα και το πίσω μέρος με τον διαχύτη.

Το εσωτερικό του BMW Concept i4 έχει καθαρά οδηγοκεντρικό χαρακτήρα. Το νέο σύστημα BMW Curved Display, σε συνδυασμό με το τιμόνι, αποτελεί μία νέα εκδοχή της οδηγοκεντρικής φιλοσοφίας που θα δούμε στις εκδόσεις παραγωγής των BMW iNEXT και BMW i4. Εδώ, οι επιφάνειες απεικόνισης και η οθόνη ελέγχου (Control Display) συγχωνεύονται σε μία οθόνη στραμμένη προς τον οδηγό. Αυτή η συγχώνευση βελτιστοποιεί την παρουσίαση πληροφοριών και καθιστά τη λειτουργία της οθόνης αφής πιο διαισθητική.

Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό, πολυτελές μεσαίο της BMW
MARKUS WENDLER

Το σύστημα BMW Curved Display περιλαμβάνει μεγάλο μέρος του τμήματος μπροστά από τον οδηγό και πάνω από την κεντρική κονσόλα, χαρίζοντας μία σύγχρονη νότα στο cockpit.

Επίσης, με τρία διαφορετικά Experience Modes (“Core”, “Sport” and “Efficient”), οι χρήστες μπορούν να διερευνούν τις διάφορες πτυχές του συστήματος ηλεκτροκίνησης, καθώς δίνουν μία πρώτη γεύση – σε επίπεδο εικόνας τουλάχιστον – για το λειτουργικό σύστημα επόμενης γενιάς από το 2021.

Το BMW Concept i4 ξεχωρίζει και για τον φουτουριστικό, μοναδικό ήχο του, καθώς ως γνωστόν, τα ηλεκτρικά είναι αθόρυβα. Ο ήχος του μοντέλου, είναι πολυσχιδής, απρόσμενος και προσφέρει μία αίσθηση ελαφρότητας και διαφάνειας.

Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό, πολυτελές μεσαίο της BMW
MARKUS WENDLER

Η 5η γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive αποτελεί σήμα κατατεθέν του BMW i4. Ο ηλεκτροκινητήρας που εξελίχθηκε για το BMW i4 αποδίδει μέγιστη ισχύ περίπου 390kW/530hp, φτάνοντας στο επίπεδο ενός V8 των σημερινών μοντέλων BMW με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η άμεση απόκριση προσφέρει στο BMW i4 εξαιρετικές επιδόσεις με οικονομική κατανάλωση. Περιλαμβάνει επίσης μπαταρία νέας σχεδίασης με την τελευταία τεχνολογία κυψελών μπαταριών. Η σχεδίαση της μπαταρίας υψηλής τάσης που προορίζεται για το BMW i4 χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά λεπτή δομή και βελτιστοποιημένη ενεργειακή πυκνότητα. Ζυγίζει περίπου 550 κιλά, έχει ενεργειακό περιεχόμενο σχεδόν 80 kWh και πετυχαίνει αυτονομία περίπου 600 χλμ...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ