ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Nissan Leaf "τα έβαλε" με τη φωτιά και τον άνεμο

Το Nissan Leaf "τα έβαλε" με τη φωτιά και τον άνεμο

Το Nissan LEAF, με επιτάχυνση 7,9 δευτ. στα 0 - 100 χλμ./ώρα, όπως θα δείτε και στο video, κατάφερε να κερδίσει τους επιδόξους “ανταγωνιστές” του.

Όπως έχουμε γράψει επανελλημένα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν απίστευτη ροπή, από μηδενικές στροφές, κάτι που τα κάνει εκρηκτικά στην εκκίνηση.

Κι αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά με τα συμβατικά, που για να έχεις τέτοια εκκίνηση, πρέπει να πας σε πολλά άλογα ισχύος.

Ωστόσο, η εκρηκτική επιτάχυνση στα ηλεκτρικά, έχει και κόστος, δηλαδή αφαιρεί σημαντική ενέργεια από την μπαταρία, καθώς όσο πιο γρήγορα πηγαίνεις, τόσο μεγαλύτερη ενέργεια καταναλώνεις.

Πάντως, αν θέλεις να κοντραριστείς, χωρίς να σκέφτεσαι την κατανάλωση ενέργειας, μπορείς να το κάνεις όταν χρειαστεί, όχι στους συμβατικούς δρόμους, καθώς οι κόντρες είναι παράνομες και συνυπογράφω αυτή την απόφαση.

Μπορείς, όμως, να το κάνεις σε μια παραλία, όπως στη Samroiyod της Ταϊλάνδης, όπου η Nissan συμμετείχε σε μια πρόκληση, μήκους ενός χιλιομέτρου, τοποθετώντας το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan LEAF πλάι στη φωτιά και τον άνεμο. Ουσιαστικά, είχε να αντιμετωπίσει σε μια κόντρα τη “γραμμή πυρός” ενός πυροτεχνουργού και τις ικανότητες ενός πρωταθλητή στο kite surfing, για το ποιος θα φτάσει πρώτος στην γραμμή του τερματισμού.

Το Nissan LEAF, με επιτάχυνση 7,9 δευτ. στα 0 - 100 χλμ./ώρα, όπως θα δείτε και στο video, κατάφερε να κερδίσει τους επιδόξους “ανταγωνιστές” του. Με περισσότερες από 470.000 πωλήσεις παγκοσμίως μέχρι σήμερα, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές λόγω του ελαφρού, συμπαγούς και εξαιρετικά αποδοτικού συστήματος ηλεκτρικής μετάδοσης κίνησης.

Δείτε το συναρπαστικό video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ