ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Nissan LEAF στον "Ηλεκτρικό Μαραθώνιο"

Το Nissan LEAF στον "Ηλεκτρικό Μαραθώνιο"

Το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan LEAF συμμετέχει στον "Ηλεκτρικό Μαραθώνιο", η μορφή του οποίου έχει αλλάξει σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Διαβαστε λεπτομέρειες.

Φέτος, οι αγώνες διεξάγονται σε δύο κατηγορίες: μεταξύ πανεπιστημίων από έξι διαφορετικές χώρες που χρησιμοποιούν όλα τα ίδια νέα Nissan LEAF των 40 kWh και στη λεγόμενη “ανοιχτή κατηγορία” με απεριόριστο αριθμό διαφορετικών τύπων ηλεκτρικών οχημάτων.

Σκοπός του μαραθωνίου, είναι η υποστήριξη φιλικών προς το περιβάλλον μεταφορών. Το τελετουργικό του τερματισμού και η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία μπροστά από το παλάτι του Πρίγκιπα στο Μονακό.

Ο Ηλεκτρικός Μαραθώνιος για το 2018 ξεκίνησε στις 18 Σεπτεμβρίου από το Ταλίν, μπροστά στην Εθνική Λυρική Σκηνή της Εσθονίας, και θα λήξει στις 29 Σεπτεμβρίου, με 40 ηλεκτρικά οχήματα παρατεταγμένα στη γραμμή εκκίνησης, περνώντας από 10 χώρες, με στάσεις σε 37 πόλεις. Για πρώτη φορά, θα ακολουθήσει τη διαδρομή του Ράλι Ταλίν - Μόντε Κάρλο, που πραγματοποιήθηκε στη δεκαετία του 1930.

Ο Ηλεκτρικός Μαραθώνιος του 2018, που είναι υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα Αλβέρτου του 2ου του Μονακό.

Το Nissan LEAF στον "Ηλεκτρικό Μαραθώνιο"

Το νέο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nissan LEAF αποτελεί την αιχμή του δόρατος της στρατηγικής Intelligent Mobility της Nissan, καθώς διαθέτει πρωτοποριακή τεχνολογία και σχεδιασμό που το καθιστά την βέλτιστη επιλογή αγοράς στην κατηγορία του. Με μια νέα μπαταρία 40 kWh που αποδίδει 270 χλμ σε μικτό κύκλο οδήγησης, με βάση τα νέα ρεαλιστικά πρότυπα κατανάλωση και εκπομπών του WLTP, το LEAF προσφέρει στον οδηγό του μια ασφαλή και δυναμική εμπειρία οδήγησης.

Το νέο Nissan LEAF, διαθέτει πλήθος νέων, καινοτόμων τεχνολογιών, όπως το Nissan ProPILOT, το ProPILOT Park και το e-Pedal, τα οποία αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλή στους πελάτες. Μέχρι στιγμής, το 72% των νέων αγοραστών του LEAF, έχει επιλέξει το προαιρετικό ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης ProPILOT. Στην Ελλάδα είναι διαθέσιμο με τιμές από τις 32.990€…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ