ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Tο νέο ηλεκτρικό, αυτονόμο SUV της VW, με 306 ίππους

Tο νέο ηλεκτρικό, αυτονόμο SUV της VW, με 306 ίππους

Η... ηλεκτρική πολιτική της VW έχει μπει για τα καλά στην πρίζα. Ο όμιλος, ήδη έχει αναγγείλει ότι σκοπεύει να πουλήσει 12 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα την επόμενη δεκαετία και για το λόγο αυτό αποκαλύπτει συνεχώς νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

Στην Εκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάης, κάνει πρεμιέρα το νέο μεγάλο SUV της μάρκας, με την κωδική ονομασία ID.ROOMZZ, το οποίο θα διαθέτει έως και 7 καθίσματα. Μάλιστα, η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2021 και η διάθεσή του στην αγορά θα αρχίσει από την Κίνα και θα επεκταθεί σε όλο τον κόσμο.

Με μήκος 4,92 μ., είναι κάπως μικρότερο του Touareg και σαφώς πιο αεροδυναμικό. Αν και πρωτότυπο, δεν θα έχει μεγάλες αλλαγές από το μοντέλο παραγωγής, με τις συρόμενες πόρτες να φαντάζουν αρκετά προχωρημένες για να είναι στο τελικό μοντέλο.

Tο νέο ηλεκτρικό, αυτονόμο SUV της VW, με 306 ίππους

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην καμπίνα όλα είναι ψηφιακά, ενώ επειδή φέρει συστήματα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4, μπορεί να κινηθεί και χωρίς οδηγό. Αρκεί ο οδηγός να πατήσει το σήμα VW το τιμόνι και αυτό να... εξαφανιστεί από μπροστά του, το οποίο, βέβαια, μπορεί να επανέλθει πάλι με το πάτημα του ίδιου σήματος.

Tο νέο ηλεκτρικό, αυτονόμο SUV της VW, με 306 ίππους

Στην αυτόνομη οδήγηση, οι επιβάτες έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν καλύτερα μεταξύ τους, αρκεί να περιστρέψουν τα καθίσματα κατά 25 μοίρες. Το ID ROOMZZ, φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες που αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 82 kWh, η οποία σε 30 λεπτά της ώρας μπορεί να φορτιστεί έως το 80%. Η συνολική ισχύς αγγίζει τους 306 ίππους, επιταχύνοντας σε 6,6 δευτ., με τελική ταχύτητα τα 180 χλμ./ώρα, για λόγους κατανάλωσης ενέργειας και ασφάλειας...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ