ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Ford Focus ST σε πορτογαλικά στροφιλίκια

Το νέο Ford Focus ST σε πορτογαλικά στροφιλίκια

Ενα ακόμη επεισόδιο της σειράς των video, με οδήγηση των ισχυρών μοντέλων της Ford, σε χαρακτηριστικούς δρόμους της Ευρώπης.

Αυτή τη φορά, το νέο Focus ST, με turbo κινητήρα βενζίνης 2.3 lt – 280 ίππων, με οδηγό τον δημοσιογράφο αυτοκινήτου Steve Sutcliffe, κινήθηκε στα στροφιλίκια του δρόμου N304, που διασχίζει τα βουνά της βόρειας Πορτογαλίας περνώντας μέσα από το φυσικό πάρκο Parque Natural do Alvã. Πρόκειται για ένα αρκετά φαρδύ δρόμο, με τέλεια επιφάνεια οδοστρώματος, συνεχόμενες στροφές και μοναδικά τοπία. Το καλύτερο όλων όμως είναι ότι σπάνια χρησιμοποιείται από τους οδηγούς!

Με τους καταρράκτες και τον ποταμό Olo να σε προκαλούν να τα εξερευνήσεις, η καλή ποιότητα και το προσιτό κόστος των ξενοδοχείων της περιοχής, σε συνδυασμό με τα όμορφα cafe, καθιστούν αυτό το γραφικό κομμάτι της Πορτογαλίας ιδανικό για αποδράσεις που θα λατρέψουν οι φυσιολάτρες και οι φανατικοί της σπορ οδήγησης.

Το συγκεκριμένο βίντεο είναι το δέκατο της σειράς “Οι καλύτεροι δρόμοι για οδήγηση στην Ευρώπη” σκοράροντας βαθμολογία 57 στα 60, σε έξι διαφορετικές κατηγορίες αξιολόγησης. Μεταξύ αυτών, ο συγκεκριμένος δρόμος έχει αποσπάσει την υψηλότερη βαθμολογία στους τομείς της «Οδηγικής Συγκίνησης», της "Φιλοξενίας", του "Φυσικού Τοπίου" και της "Τοπικής Κουζίνας". Όλα τα παραπάνω χαρίζουν, μέχρι και αυτή τη στιγμή, στον πορτογαλικό δρόμο το συγκριτικό προβάδισμα, όπως μπορείτε και εσείς να δείτε στον παρακάτω πίνακα.


Ονομασία Δρόμου και Χώρα

Σκορ με άριστα το 60

Transfagarasan Highway, Ρουμανία

51

North York Moors, Αγγλία

54

C462, Catalonia, Ισπανία

56

D526, 926, The Alps, Γαλλία

55

B500, The Black Forest, Γερμανία

51

MA10, Mallorca, Ισπανία

53

Atlantic Ocean Road, Νορβηγία

53

Via Campocatino, Ιταλία

53

Mountain Road, Isle of Man

56

N304, Πορτογαλία

57

Δείτε το video

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ