ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Citroen C5 AIRCROSS στην Ευρώπη

Το νέο Citroen C5 AIRCROSS στην Ευρώπη

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, από τις 2 έως τις 14 Οκτωβρίου, η Citroen θα δώσει έμφαση στη συνέπεια της νέας εμφάνισής της με την υπογραφή της μάρκας "Inspired By You".

Η Citroen έχει κάνει στροφή τα τελευταία χρόνια ως προς την σχεδίαση και την παραγωγή των μοντέλων της, έχοντας κυκλοφορήσει 6 μοντέλα σε λιγότερο από δύο χρόνια, καθένα από τα οποία διαθέτει ένα ξεχωριστό design και χαρακτηριστική άνεση μέσω του προγράμματος Citroen Advanced Comfort.

Στο Παρίσι, λοιπόν, στη μεγάλη έκθεση αυτοκινήτου, θα κάνει την πρεμιέρα του το νέο SUV C5 Aircross , η νέα ναυαρχίδα της μάρκας, που παράγεται στη Γαλλία. Και βέβαια, θα κάνει την εμφάνισή της και η πρωτότυπη, υβριδική έκδοση του μοντέλου, το C5 Aircross SUV Hybrid Concept.

Παράλληλα, στο Παρίσι, σε ένα περίπτερο 1.600 τ.μ., η Citroen θα προ-γιορτάσει τα 70ά γενέθλια του θρυλικού 2CV (τα συμπληρώνει το 2019, με τη Citroen να γιορτάζει έναν αιώνα ύπαρξης). Επίσης, θα παρουσιαστεί όλη η νέα γκάμα των μοντέλων, με την οποία η μάρκα πέτυχε κατά το πρώτο εξάμηνο, αύξηση 9% στις πωλήσεις παγκοσμίως.

Το νέο Citroen C5 AIRCROSS στην Ευρώπη

Στην Ευρώπη, η μάρκα σημείωσε το υψηλότερο ποσοστό πωλήσεων επί επτά χρόνια, κερδίζοντας μερίδιο αγοράς τόσο στα επιβατικά όσο και στα επαγγελματικά οχήματα. Μια απόδοση που οδήγησε στην επιτυχία των πρόσφατων εκδόσεων: C3, νέο C4 Cactus, C3 Aircross SUV στην Ευρώπη και C5 Aircross SUV στην Κίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μοντέλα SUV και τα Crossovers γνωρίζουν μεγάλη άνθηση στην Ευρώπη και για τον λόγο αυτό το C3 Aircross SUV έχει ήδη πετύχει περισσότερες από 100.000 πωλήσεις. Στην κατηγορία των "Hatchback", όπου εντάσσεται το νέο C4 Cactus με την καινοτόμο ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushions (PHC), θα είναι και το C3 με πωλήσεις άνω των 400.000 μονάδων, του οποίου θα παρουσιαστεί και η αποκλειστική έκδοση JCC+ καθώς και το C1 Urban Ride. Εξάλλου, στα «οικογενειακά», θα λανσαριστεί η τρίτη γενιά του οχήματος αναψυχής Berlingo, στις δύο εκδόσεις Μ και XL, συνοδευόμενη από τα MPV Grand C4 SpaceTourer και SpaceTourer.

Καταλήγοντας, στο Παρίσι θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του το νέο Citroen C5 Aircross SUV Hybrid Concept, του πρώτου μοντέλου PHEV της γαλλικής μάρκας, η οποία θέλει το 2023 το 80% των μοντέλων της να έχουν ηλεκτρική επιλογή, ποσοστό που θα φθάσει στο 100% μέχρι το 2025, ώστε να έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων. Και βέβαια, όλα τα νέα μοντέλα που πωλούνται από την 1 Σεπτεμβρίου, έχουν το νέο πρότυπο μέτρησης κατανάλωσης και ρύπων WLTP, με τα μοντέλα να φέρουν SCR (Selective Catalytic Reduction) για τους κινητήρες πετρελαίου BlueHDi και φίλτρα σωματιδίων για τους βενζινοκινητήρες άμεσου ψεκασμού…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ