ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Lycabettus Run ανοίγει φτερά και περνά τα σύνορα της Ελλάδας!

:   ( www.fb.com/giannoulakisphotography ) |   site: www.carpe-diem.gr |  Like: www.fb.com/officialcarpediemgr
: ( www.fb.com/giannoulakisphotography ) | site: www.carpe-diem.gr | Like: www.fb.com/officialcarpediemgr : ( WWW.FB.COM/GIANNOULAKISPHOTOGRAPHY ) | SITE: WWW.CARPE-DIEM.GR | LIKE: WWW.FB.COM/OFFICIALCARPEDIEMGR

Το Lycabettus Run έχει γίνει ο αγαπημένος αγώνας των Ελλήνων δρομέων. Για να αγαπηθεί και στο εξωτερικό, ανοίγει φτερά του και πετάει εκτός συνόρων.

Το Lycabettus Run έχει γίνει ο αγαπημένος αγώνας των Ελλήνων δρομέων. Για να αγαπηθεί και στο εξωτερικό, ανοίγει φτερά του και πετάει εκτός συνόρων. Μέσα από τα κανάλια προβολής του Visit Greece εδώ και λίγες ημέρες ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης!

Η Sportevent και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε οι επισκέπτες στη χώρα μας να πάρουν μια γεύση από το Lycabettus Run και να ενημερωθούν για όλα τα νέα του αγώνα.

Σκοπός της συνεργασίας είναι στο επετειακό 5ο Lycabettus Run την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019 να τρέξουν δίπλα δίπλα Έλληνες και ξένοι δρομείς, δίνοντας έναν πολυεθνικό αέρα στη διοργάνωση αλλά κι ένα παράδειγμα δρομικού τουρισμού.

Άλλωστε, ο λόφος του Λυκαβηττού αποτελεί για τους ανθρώπους της πόλης των Αθηνών σημείο αναφοράς. Το ίδιο μπορεί να γίνει και για τους επισκέπτες από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό που μέσω του τρεξίματος έχουν την ευκαιρία στις 10 Μαρτίου να δουν μια διαφορετική πλευρά του, απολαμβάνοντας το ιδιαίτερο φυσικό του τοπίο βήμα βήμα.

Λίγα λόγια για τον αγώνα

Πρόκειται για έναν εναλλακτικό αγώνα τρεξίματος που διοργανώνεται στο λόφο του Λυκαβηττού με την υποστήριξη του ξενοδοχείου St. George Lycabettus Lifestyle Hotel και την υπογραφή της Sportevent.

Εκμεταλλευόμενος το ιδιαίτερο ανάγλυφο της περιοχής, ο αγώνας διεξάγεται με διαδρομές σε δύο διαφορετικές επιφάνειες: την άσφαλτο και το χώμα. Και στις δύο περιπτώσεις, η αφετηρία και ο τερματισμός είναι κοινά μιας και τοποθετείται στην είσοδο του St. George Lycebettus Lifestyle Hotel.

Οι ασφάλτινες (road) διαδρομές περιλαμβάνουν δύο αποστάσεις, 5,5 και 11 χλμ. Είναι όλες κυκλικές οδηγώντας τους δρομείς να κινούνται δεξιόστροφα επί του περιφερειακού δρόμου του Λυκαβηττού. Ξεκινώντας μπροστά από το ξενοδοχείο, στην κούρσα των 5,5 χλμ οι συμμετέχοντες κάνουν δύο γύρους στον περιφερειακό δρόμο ενώ αντίστοιχα σ’ αυτήν την 11 χλμ πρέπει να ολοκληρώσουν τέσσερις γύρους.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η σκυταλοδρομία Lycabettus Relay μήκους 11 χλμ. όπου δύο δρομείς πρέπει να καλύψουν ο καθένας 5,5 χλμ στον περιφερειακό του Λυκαβηττού δίνοντας την σκυτάλη με την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου στην άσφαλτο.

Οι χωμάτινες (trail) διαδρομές περιλαμβάνουν κι αυτές δύο αποστάσεις 4,5 και 9 χλμ. Οι δρομείς ξεκινούν μπροστά από το ξενοδοχείο και για λίγα μέτρα τρέχουν στην άσφαλτο μέχρι να μπουν μέσα στον λόφο του Λυκαβηττού φθάνοντας έως και την κορυφή του, στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Η κούρσα των 4,5 χλμ ολοκληρώνεται με την κάλυψη ενός γύρου της διαδρομής ενώ αυτή των 9 χλμ απαιτεί δύο γύρους μέχρι τον τερματισμό.

Υπενθυμίζεται πως μέρος των εσόδων κάθε εγγραφής θα διατεθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην οργάνωση «Χαμόγελο του παιδιού».

Στις 10 Μαρτίου 2019 «τρέχουμε στην κορυφή της πόλης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ