ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Kia Telluride "Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της χρονιάς"

Το Kia Telluride "Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της χρονιάς"

Το Kia Telluride αναδείχθηκε "Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της χρονιάς". Δείτε ποιοι είναι όλοι οι νικητές ανά κατηγορία.

Με διαφορετικό τρόπο αναδείχθηκαν φέτος, τόσο το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της χρονιάς», όσο και το αντίστοιχο σε κάθε επιμέρους κατηγορία, από μια επιτροπή 86 ατόμων από 26 χώρες.

Η ανακήρυξη έγινε διαδικτυακά, λόγω των περιορισμών που ισχύουν για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού, επειδή αναβλήθηκε, για τις 28 Αυγούστου – 6 Σεπτεμβρίου, το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Β. Αμερικής, στη Νέα Υόρκη, όπου εκεί πραγματοποιείται η τελική διαδικασία του διαγωνισμού. Πάντως, αν όλα πάνε καλά αναδεικνύεται το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της χρονιάς», με έναν νικητή ανά κατηγορία αμαξώματος.

Φέτος, λοιπόν, «World Car of the Year» (Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της χρονιάς), ανακηρύχθηκε το Kia Telluride (φιναλίστ Mazda CX-30 και Mazda 3), ανάμεσα σε σύνολο 29 αυτοκινήτων. Μάλιστα, για πρώτη φορά στα 16 χρόνια του θεσμού, πήρε αυτό τον τίτλο, αυτοκίνητο από νοτιοκορεάτικη μάρκα.

Το μεγάλο τετρακίνητο SUV με 8 θέσεις, κατασκευάζεται στην Αμερική και προορίζεται κυρίως για τις αγορές της Βορείου Αμερικής και κάπου αυτό το στοιχείο έπαιξε ρόλο στην ψηφοφορία. Ένα αυτοκίνητο με κινητήρα 3.8lt V6 (291hp), που αντιπροσωπεύει τη φιλοσοφία της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού.

Οι νικητές στις επιμέρους κατηγορίες:

World Luxury Car: Porsche Taycan (φιναλίστ Mercedes-Benz EQC – ηλεκτρικό και Posrche 911. Πέρυσι, «Αυτοκίνητο της χρονιάς» στην Ευρώπη, αναδείχθηκε η ηλεκτρική Jaguar I-Pace και τώρα, ένα ακόμη αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο κερδίζει παγκόσμια αναγνώριση, κάτι που αποδεικνύει αυτό που περιμένουμε. Η Taycan προσφέρεται σε δύο εκδόσεις Turbo και Turbo S, με 680 ίππους (500 kW) ισχύ η πρώτη και 761 hp (560 kW) η δεύτερη. Η πρώτη επιταχύνει σε 3,2 δευτ. Στα 0-100 χλμ./ώρα και η δεύτερη σε 2,8 δευτ., με 450 χλμ. αυτονομία η απλή έκδοση και 412 η S. Αμφότερες έχουν τελική ταχύτητα 260 χλμ./ώρα…

Το Kia Telluride "Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της χρονιάς"

World Urban Car: Kia Soul EV – ηλεκτρικό (φιναλίστ Mini Electric και VW T- Cross). Ένα ακόμη ηλεκτρικό αυτοκίνητο είχε την τιμητική του. Ηταν το δεύτερο Kia που αναδείχθηκε νικητής στον διαγωνισμό. Το περιμένουμε και στην Ελλάδα. Το Soul EV αποδίδει 204 hp και 395 Nm ροπής και διαθέτει τέσσερις λειτουργίες οδήγησης – Eco, Comfort, Sport και Eco + – οι οποίες ρυθμίζουν αυτόματα την ισχύ εξόδου στον κινητήρα.

Το Kia Telluride "Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της χρονιάς"

World Performance Car: Porsche Taycan – ηλεκτρικό (φιναλίστ Porsche 718 Spyder / Cayman GT4 και Porsche 911. Τρεις Porsche μονοπώλησαν την τελική διαδικασία του διαγωνισμού. Ηταν η 6η νίκη για την Porsche AG στην κατηγορία World Performance Car (2017, 2014, 2013, 2012, 2006).

Το Kia Telluride "Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της χρονιάς"

World Car Design of the Year: Mazda 3 (φιναλίστ Peugeot 208 και Porsche Taycan). Η Mazda κέρδισε το βραβείο και νομίζω άξια, καθώς το μοντέλο 3 είναι πράγματι πολύ ελκυστικό σε σχεδίαση. Το μοντέλο διατίθεται ήδη στην Ελλάδα, με διαφορετικά μοτέρ.

Το Kia Telluride "Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της χρονιάς"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ