ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Fiat Ducato Motorhome, λύση για τον… κορονοϊό

Το Fiat Ducato Motorhome, λύση για τον… κορονοϊό

Το ξεχωριστό μοντέλο της Fiat Professional είναι κυρίαρχος στην αγορά αυτοκινούμενων τροχόσπιτων στην Ευρώπη.

Τώρα, με την κατάσταση που επικρατεί, κορονοϊού παρόντος, πολλοί σκέφτονται τις εξατομικευμένες διακοπές. Σε μικρότερα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, ακόμα και διακοπές με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο. Η Fiat, εδώ και χρόνια παρέχει ως λύση, σε αυτή τη κατηγορία, το Ducato, του οποίου το τροχόσπιτο έχουν επιλέξει περίπου 500.000 οικογένειες σε όλη την Ευρώπη.

Το αναβαθμισμένο μοντέλο του 2020 Motorhome με βάση το Ducato, αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή για όσους θέλουν να καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις, με δεδομένη την αυτονομία που μπορεί να προσφέρει σε όλα τα επίπεδα ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Το μοντέλο προσφέρεται με νέα γκάμα κινητήρων Euro 6d-TEMP 2.3 lt με ισχύ από 120 έως 180 Hp, συνδυαζόμενοι με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και νέα συστήματα ασφαλείας. Εκτός από το συνηθισμένο φίλτρο σωματιδίων πετρελαίου, οι νέοι κινητήρες υιοθετούν μια μετεπεξεργασία βασισμένη στη διαδικασία SCR (Selective Catalytic Reduction), χάρη στην προσθήκη του λεγόμενου "adBlue".

Το Fiat Ducato Motorhome, λύση για τον… κορονοϊό
HASSELBLAD H6D

Ως προς την ασφάλεια, εφοδιάζεται με συστήματα, όπως:

Full Brake Control (FBC): Αποτρέπει ή μειώνει τη σοβαρότητα μιας σύγκρουσης, εντοπίζοντας εμπόδια μπροστά. Προειδοποιεί τον οδηγό και, εάν δεν αντιδρά, φρενάρει αυτόματα.

Blind spot Assist (BSA): Ανιχνεύει οχήματα που δεν είναι ορατά από το πλάι, δηλαδή βρίσκονται στη γωνία τυφλού σημείου των καθρεπτών.

Rear Cross Path detection (RCP): Βοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων σε ελιγμούς, ιδίως σε οχήματα με περιορισμένη γωνία θέασης, όπως τα κάμπινγκ-αυτοκίνητα, ανιχνεύοντας οχήματα που έρχονται κάθετα.

Αλλά και στον τομέα της ψυχαγωγίας / ενημέρωσης, προσφέρεται με τη νέα έκδοση ηχοσυστήματος με οθόνη 7 ιντσών, συμβατό με Apple CarPlay και AndroidAuto.

Το Fiat Ducato Motorhome, λύση για τον… κορονοϊό

Παράλληλα οι μηχανικοί της Fiat Professional εξέλιξαν καθίσματα οδηγού και συνοδηγού με δυνατότητα περιστροφής 360 μοιρών, έτσι ώστε όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε στάση, η καμπίνα να μπορεί να μετατρέπεται σε ένα άνετο σαλόνι. Αυτή είναι μόνο μια από τις πολυάριθμες πρακτικές λύσεις του οχήματος. Καταλήγοντας, η Fiat Professional διαθέτει περισσότερα από 6.500 σημεία τεχνικής εξυπηρέτησης στην Ευρώπη, τα 1.800 εκ των οποίων είναι εξειδικευμένα στην παροχή υπηρεσιών σε αυτοκινούμενα τροχόσπιτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ