ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το buggy επιστρέφει και είναι ηλεκτρικό!

Το buggy επιστρέφει και είναι ηλεκτρικό!
VOLKSWAGEN AG

Η Volkswagen θα αποκαλύψει στο 89ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, στις 5 Μαρτίου, την πρώτη πλήρως ηλεκτρική έκδοση ενός νέου buggy.

Λαμβάνοντας στοΙχεία από τα δημοφιλή αμερικανικά dun buggies, το πρωτότυπο όχημα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα του ομίλου που είναι και για ηλεκτρικά οχήματα. Η φιλοσοφία του πλήρως ηλεκτρικού και τετρακίνητου buggy, βασίζεται στους ιστορικούς προκατόχους που ξεκίνησαν από την Καλιφόρνια.

Τότε, βασίζονταν στο σκελετό του Beetle, και τώρα σε νέα πλατφόρμα, εξίσου ευέλικτη. Το buggy δεν έχει οροφή ή συμβατικές πόρτες, ενώ οι ελεύθεροι τροχοί εφοδιασμένοι με ελαστικά εκτός δρόμου και ανοιχτά πλαϊνά σκαλοπάτια κυριαρχούν στη συνολική εμφάνιση.

Η ιστορία των οχημάτων αναψυχής και τεχνολογίας της Volkswagen είναι μακρά: από το Beetle convertible και τα ειδικά αμαξώματα που παράγονται από εταιρείες όπως η Hebmüller και η Rometsch για να φθάσουμε σε αμάξωμα όπως το Meyers Manx buggy, όλα βασισμένα στον σκελετό του Beetle. Συνολικά, περίπου 250.000 οχήματα κατασκευάστηκαν μέχρι τη δεκαετία του 1980…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ