ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το απίστευτο Snap Motion από τη Silicon Valley

Το απίστευτο Snap Motion από τη Silicon Valley
DINGO PHOTO

Η επιτυχία του οράματος Rinspeed Snap στο CES 2018, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και σε πολλές άλλες εκθέσεις σε όλο τον κόσμο, ενθάρρυνε την καινοτόμο ομάδα με επικεφαλής τον Frank M. Rinderknecht, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Rinspeed AG.

"Η αστική κινητικότητα χρειάζεται περαιτέρω παρορμήσεις και μοντέλα ως πρόσθετα βήματα για την αντιμετώπιση των εκκρεμών προβλημάτων κινητικότητας με έναν ιδανικά βιώσιμο τρόπο. Όπου η βιωσιμότητα πρέπει να γίνει κατανοητή σε δύο επίπεδα: φιλική προς το περιβάλλον και αποτελεσματική", λέει ο Rinderknecht.

Το πρωτότυπο όχημα "Snap" δεν πρέπει να παραμείνει ένα μοντέλο απλά για επίδειξη, αλλά μπορεί να μπει στην παραγωγή μελλοντικά, αρχικά σε μικρό στόλο οχημάτων και να χρησιμοποιηθεί παγκοσμίως. Παράλληλα με την μηχανική-ηλεκτρονική ανάπτυξη του οχήματος, πρέπει να αναπτυχθεί και να το "οικοσύστημα", στο οποίο θα εντάσσεται το όχημα.

Το απίστευτο Snap Motion από τη Silicon Valley
DINGO PHOTO

Το "Snap Motion" θα στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες. Η Silicon Valley, νότια του Σαν Φρανσίσκο θα χειριστεί τις πτυχές του λογισμικού, και η Κεντρική Ευρώπη θα ασχοληθεί με όλο το υλικό. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία θα συνδυάσει τα καλύτερα από την Αμερική και την Ευρώπη.

ΤΟ ΠΑΝΤΑΧΟΥ-ΠΑΡΟΝ ROBO-TAΞΙ

Αν ένα τσιπ απλώς αντικαθιστά τον οδηγό στο μέλλον, τα robo-taxis θα περιορίσουν πολύ τις εκπομπές ρύπων, όσο τα οχήματα αυτά μεταφέρουν μόνο τους ανθρώπους στους προορισμούς τους. Το Rinspeed Snap επιδιώκει έξυπνες λύσεις που διαχωρίζονται μάλιστα.

Το απίστευτο Snap Motion από τη Silicon Valley
DINGO PHOTO

Αποτελείται από ένα πλαίσιο που ονομάζεται "skateboard" και από ένα "pod", δηλαδή μια υπερκατασκευή. Η καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι το skateboard και το pod δεν χρειάζεται να είναι μαζί, αλλά σίγουρα θα μπορούσαν. Αντ’ αυτού, έρχονται μαζί ως προσωρινά εταίροι για διαφορετικές περιόδους της ημέρας.

Δηλαδή πάνω στο skateboard μπορεί να φορτωθεί το pod, ανάλογα τις ανάγκες, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ακίνητα, ως αναπόσπαστο στοιχείο των έξυπνων πόλεων, για παράδειγμα…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ