To αλφαβητάρι του σέρβις για το αυτοκίνητό σου

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το αυτοκίνητό σου και τη φροντίδα του, από το Α ως το Ω.

Το αυτοκίνητο αποτελεί, για τους περισσότερους από εμάς, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητάς μας. Περνάμε αρκετές ώρες της ημέρας μέσα σε αυτό, πηγαίνοντας στη δουλειά, στη βόλτα, στα ψώνια. Όμως, όπως όλα τα πράγματα εκεί έξω, χρειάζεται κι αυτό ολοκληρωμένη φροντίδα, προκειμένου να μας βγάζει ασπροπρόσωπους κάθε φορά. Η Anytime, λοιπόν, βρίσκεται εδώ να μας προφέρει την ιδανικότερη λύση και στο service του αυτοκινήτου.

Αν και για αρκετούς η λέξη ‘σέρβις’ είναι συνώνυμο της ταλαιπωρίας και των εξόδων, τώρα έχεις τη δυνατότητα να βρεις το συνεργείο που πληροί τις ανάγκες σου,  καθώς και το κόστος που χρεώνει για κάθε εργασία, απλά, γρήγορα και εύκολα, απλά μπαίνοντας από τον υπολογιστή, το τάμπλετ ή το κινητό σου στο www.anytime.gr/service. Αυτός θα είναι ο online φίλος σου που ξέρει και μπορεί να σε καθοδηγήσει και να σε προστατεύσει από τις κακοτοπιές, εξαφανίζοντας το άγχος, αλλά και την ταλαιπωρία που σχετίζεται με το αυτοκίνητο.

 

Τι εργασίες, όμως, πρέπει να κάνουμε στο αυτοκίνητό μας και ποια μέρη του πρέπει να προσέξουμε περισσότερο; Το αλφαβητάρι του σέρβις, δίνει τις απαντήσεις.

Αμορτισέρ: Η καλή λειτουργία των αμορτισέρ του αυτοκινήτου μας παίζει καθοριστικό ρόλο στην ασφαλή και άνετη μετακίνησή μας. Καλό είναι κάθε 3-4 χρόνια να αντικαθίστανται, έτσι ώστε να μην μειώνεται η αποδοτικότητα του οχήματός μας.

Βιολογικός καθαρισμός: Μπορεί η καθαριότητα του οχήματος να μην επηρεάζει την απόδοσή του, επηρεάζει όμως εμάς τους ίδιους. Χιλιάδες μικρόβια και μικροοργανισμοί κρύβονται ανάμεσα στις ταπετσαρίες και τα υφάσματα, τα οποία “σκοτώνονται” με έναν βιολογικό καθαρισμό.

Γρήγορα: Τρία πράγματα ζητάμε στο σέρβις του αυτοκινήτου μας. Οικονομία, σωστή δουλειά, αλλά και εξοικονόμηση χρόνου. Με την υπηρεσία της anytime σε συνεργασία με τον autoduder μπορείς να γλιτώσεις αρκετές ώρες αναμονής στο συνεργείο, απλά επιλέγοντας τις εργασίες που θέλεις να γίνουν στο αυτοκίνητό σου με μερικά κλικ.
 

Δίσκος-πλατό: Είναι ένα από τα αναλώσιμα μέρη του αυτοκινήτου, καθώς ταλαιπωρείται καθημερινά από τον οδηγό ειδικά στις μεγάλες πόλεις με αυξημένη κίνηση. Ο δίσκος – πλατό πρέπει να αλλάζεται σετ γιατί εάν έχει φθορά ο δίσκος, το αυτοκίνητο πατινάρει, ενώ εάν έχει φθορά το πλατό σκληραίνει πολύ το πεντάλ και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σπασίματός του.

Ελαστικά: Με την πάροδο του χρόνου, αλλά και την εκτεταμένη χρήση, τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας χρειάζονται αντικατάσταση. Η οδήγηση σε ανώμαλους δρόμους, η υπερβολική ταχύτητα, τα φρεναρίσματα, καταστρέφουν τα λάστιχά μας. Μετά από μια πενταετία καλό είναι γίνεται ένας έλεγχος από κάποιον ειδικό.

Ζάντες: Αφού αλλάξουμε ελαστικά, εφόσον το επιθυμούμε, μπορούμε να προσθέσουμε και ζάντες αλουμινίου, ομορφαίνοντας την εξωτερική όψη του αυτοκινήτου μας.

Ηλεκτρολογικά: Ένας έλεγχος στα ηλεκτρολογικά του οχήματος είναι απαραίτητος μια στο τόσο για προληπτικούς λόγους. Μην το ξεχνάς.

Θερμοκρασία: Η υπερθέρμανση του κινητήρα είναι κάτι συχνό, αλλά και αντιμετωπίσιμο. Το κόστος επισκευής του είναι αρκετά υψηλό, επομένως θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τέτοια περίπτωση.

Ιμάντας Χρονισμού: Ένας σπασμένος ιμάντας χρονισμού μπορεί να βλάψει σοβαρά τον κινητήρα του οχήματός μας, γι’ αυτό καλό είναι κάθε περίπου τέσσερα χρόνια να προχωράμε σε αλλαγή του.

Κάρτα καυσαερίων: Με σκοπό τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και την προστασία του περιβάλλοντος, η πολιτεία έχει θεσπίσει ανώτατα όρια εκπομπής ρύπων για κάθε κατηγορία οχήματος που κυκλοφορεί. Για να μην τρέχεις σε ΚΤΕΟ, μέσω του anytime.gr/service μπορείς να βγάλεις κάρτα καυσαερίων άμεσα.

Λάδια: Η αλλαγή λαδιών στον κινητήρα είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση, την οποία δεν πρέπει να αφήνεις στην τύχη της. Θα πρέπει να τσεκάρεις συχνά την ποσότητα, αλλά και την ποιότητά τους, ενώ αν δεν γνωρίζεις τη διαδικασία, θα πρέπει να είναι από τις πρώτες ερωτήσεις που θα κάνεις σε κάποιον ειδικό.

Μπαταρία: Η καρδιά ενός αυτοκινήτου είναι η μπαταρία του. Ο μέσος χρόνος ζωής της είναι 4-6 χρόνια, αλλά επηρεάζεται από αρκετούς παράγοντες. Για να μην μείνεις από μπαταρία στη μέση του δρόμου, καλό είναι να την έχεις πάντα στο μυαλό σου.

Νερό: Αν το αυτοκίνητό σου είναι παλιό, μια συχνή βλάβη που μπορεί να υποστεί είναι η διαρροή νερού από το δοχείο του ψυγείου. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βρεις το κοντινότερό σου συνεργείο, προκειμένου να το αντικαταστήσεις με ένα καινούργιο.

Ξεθάμπωμα φαναριών: Ένα από τα σημαντικότερα για την οδική ασφάλεια εξαρτήματα του αυτοκινήτου, είναι το σωστό σύστημα φωτισμού. Είναι ζωτικής σημασίας, να έχουμε απόλυτη ορατότητα. Μην το αφήνεις στην τύχη του.

Οδηγός: Ως οδηγός έχω ταλαιπωρηθεί πολλές φορές στην προσπάθεια να επισκευάσω κάτι στο παλιό μου αυτοκίνητο. Έχω πληρώσει αρκετά, έχω πέσει σε κακοτοπιές και δεν βρίσκω πάντα το συνεργείο που θέλω. Φαντάζομαι με νιώθεις.

Πατάκια: Τα πατάκια που θα επιλέξεις για το αυτοκίνητό σου θα πρέπει να ταιριάζουν με το σαλόνι του. Γιατί να φροντίζουμε όλα τα υπόλοιπα μέρη του αυτοκινήτου και να αμελούμε αυτά που φαίνονται με την πρώτη ματιά;

Ρουλεμάν: Αν και το ρουλεμάν δεν φθείρεται με την ίδια ταχύτητα όπως το δίσκο-πλατό, καλό είναι να το αλλάζουμε μαζί αφενός για να μεγιστοποιήσουμε το χρόνο ζωής του δίσκου και αφετέρου για να γλιτώσουμε το εξτρά κόστος εργασίας εάν το αλλάζαμε ξεχωριστά.

Σαλόνι: Όταν αναφερόμαστε στο σαλόνι ενός αυτοκινήτου, εννοούμε το χώρο των επιβατών. Σε αυτά, δε πρέπει να ξεχνάμε ότι ανήκουν η ταπετσαρία των πορτών, ο λεβιές ταχυτήτων και  χειρόφρενου, το πάτωμα και ο ουρανός.

Τακάκια φρένων: Αν κάθε φορά που πατάς το πεντάλ του φρένου ακούς έναν περίεργο ήχο, τότε τα τακάκια χρειάζονται αλλαγή. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να τα αλλάζεις κάθε τρία με τέσσερα χρόνια.

Υγραέριο: Μια λύση που ακολουθούν πολλοί προκειμένου να μειώσουν το κόστος μετακίνησης είναι εγκατάσταση συστήματος καυσίμου υγραερίου. Το σκέφτηκες;

Φρένα: Το σύστημα φρένων είναι αυτό που θα σε σώσει την κρίσιμη στιγμή. Από τη σωστή λειτουργία των φρένων στο δρόμο, εξαρτάται κυρίως η ασφάλειά σου (και του απέναντι) αλλά και το αυτοκίνητό σου κυριολεκτικά.

Χρέωση: Αυτό που τρέμουμε κάθε φορά που επισκεπτόμαστε κάποιο συνεργείο είναι η τελική χρέωση των εργασιών που θα κάνουμε στο αυτοκίνητό μας. Με μερικά κλικ στο www.anytime.gr/service μπορείς να μάθεις από πριν πόσο θα χρειαστεί να πληρώσεις και έτσι να κάνεις τον προγραμματισμό σου.

 

Ψυκτικό υγρό: Το υγρό του κυκλώματος ψύξης είναι ένα υγρό που αποθηκεύεται στο ψυγείο του αυτοκινήτου. Έχει δύο κύριες λειτουργίες: πρώτον, βοηθά στην αποφυγή της υπερθέρμανσης και της διάβρωσης του κινητήρα και, δεύτερον, λιπαίνει τα τμήματα με τα οποία έρχεται σε επαφή, όπως η αντλία νερού.

Ωρα να επιλέξεις: Η φροντίδα του αυτοκινήτου σου είναι υψίστης σημασίας. Τώρα, έχεις τη δυνατότητα να βρεις το καλύτερο και οικονομικότερο συνεργείο στην περιοχή σου. Κλείσε on-line ραντεβού σε ένα από τα 200+ συνεργεία στην Αττική, εύκολα, γρήγορα και με ξεκάθαρους όρους. Η επιλογή είναι δική σου.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS