ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τέταρτη γενιά υβριδικής τεχνολογίας Toyota

Τέταρτη γενιά υβριδικής τεχνολογίας Toyota

Αντλώντας ισχύ από τη νέα γενιά του πλήρως υβριδικού συστήματος κίνησης της Toyota, τα νέα υβριδικά μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας έχουν καταφέρει να μειώσουν σημαντικά την κατανάλωση των οχημάτων, προσφέροντας πολύ πιο ικανοποιητική οδηγική εμπειρία.

Η 4η γενιά υβριδικής τεχνολογίας σηματοδοτεί μία ακόμα εξέλιξη στην ιστορία και τα επιτεύγματα της φιλοσοφίας υβριδικής κίνησης της Toyota, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το υβριδικό Yaris και βέβαια το Prius.

Τα νέα μοντέλα της βασίζονται στα πλεονεκτήματα των προκατόχων τους και εγκαινιάζουν νέα πρότυπα στους τομείς οικονομίας καυσίμου, εκπομπών ρύπων και απόδοσης.

Αντλώντας ισχύ από τη νέα γενιά του πλήρως υβριδικού συστήματος κίνησης της Toyota, τα νέα υβριδικά μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας έχουν καταφέρει να μειώσουν σημαντικά την κατανάλωση των οχημάτων, προσφέροντας πολύ πιο ικανοποιητική οδηγική εμπειρία. Η επιτάχυνση είναι πιο ομαλή και άμεση, ενώ στις υψηλότερες ταχύτητες είναι πιο αθόρυβο και έχει πιο γραμμική αίσθηση που είναι καλύτερα εναρμονισμένη με τις στροφές του κινητήρα.

Οι δυναμικές ικανότητες των υβριδικών μοντέλων Τoyota βασίζονται στη χρήση της νέας πλατφόρμαςToyota New Global Architecture (TNGA). Ταυτόχρονα, αυτή προσφέρει στο αυτοκίνητο χαμηλότερο κέντρο βάρους για βελτιωμένη απόκριση, συμπεριφορά και ευστάθεια. Επίσης έχει προσφέρει στους σχεδιαστές μεγαλύτερη ελευθερία να δημιουργήσουν οχήματα πιο ελκυστικό οπτικά, με χαμηλότερες γραμμές και πιο αθλητικό προφίλ.

Χάρη στην πλατφόρμα TNGA, οι σχεδιαστές δημιούργησαν κορυφαίου επιπέδου εσωτερικό σε διάταξη, θέση οδήγησης και επίπεδα άνεσης, ενώ έχει βελτιωθεί ο χώρος αποσκευών με την υιοθέτηση μιας μικρότερης μπαταρίας που έχει μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα και ενός νέου συστήματος πίσω ανάρτησης με διπλά ψαλίδα – στοιχεία που δεν επηρεάζουν το χώρο αποσκευών.

Η ασφάλεια παραμένει προτεραιότητα και το πλαίσιο TNGA έχει βελτιστοποιηθεί με σκοπό την άριστη συμπεριφορά στις συγκρούσεις. Οι δυνατότητες του πακέτου Toyota Safety Sense έχουν επεκταθεί σε αρκετά από τα υβριδικά μοντέλα ΤΟΥΟΤΑ με την προσθήκη του Adaptive Cruise Control που βασίζεται σε ραντάρ και μία νέα λειτουργία ανίχνευσης πεζών για το Pre-Collision System (Σύστημα Προ-Σύγκρουσης)…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ