ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τέλος το κορυφαίο σύστημα Opel OnStar

Τέλος το κορυφαίο σύστημα Opel OnStar
ADAM OPEL GMBH

Το εξαιρετικά αποτελεσματικό σύστημα άμεσης επικοινωνίας, Opel OnStar, θα σταματήσει να λειτουργεί σταδιακά έως το 2020.

Το σύστημα που ξεκίνησε να λειτουργεί από τις ΗΠΑ και στη συνέχεια επεκτάθηκε στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, είναι αλήθεια ότι δημιούργησε επανάσταση στη διασύνδεση του αυτοκινήτου.

Το χρησιμοποίησαν αρκετές φορές με διαφορετικά μοντέλα της Opel. Πατούσα το κουμπί πάνω από τον εσωτερικό καθρέπτη και σε δευτερόλεπτα μου απαντούσαν στα ελληνικά από το κέντρο διαχείρισης του Λούτον στην Αγγλία. Με ρωτούσαν τι ήθελα και έπαιρνα πληροφορίες από την κατάσταση του κινητήρα μου και την πίεση ελαστικών, μέχρι τι θέση που ήμουν και που θέλω να πάω. Μάλιστα μου έστελναν τον χάρτη, τον οποίο κατέβαζα άμεσα και ξεκινούσα την πλοήγηση. Απίστευτα λειτουργικό και χρήσιμο.

Όμως, από τη στιγμή της εξαγοράς της Opel από τον γαλλικό όμιλο PSA Peugeot Citroen, αλλάζουν πολλά, χάρη στη βιωσιμότητα της εταιρείας. Ετσι, η Opel θα ενσωματώσει τις τεχνολογίες του Groupe PSA, σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο PACE!

Μετά την ανακοίνωση ότι το Κέντρο Μηχανολογικής Εξέλιξης στο Rüsselsheim θα ηγηθεί της ανάπτυξης των Ελαφρών Επαγγελματικών Οχημάτων (LCV) του Groupe PSA και την εγκατάσταση 15 Πρότυπων Κέντρων Τεχνογνωσίας στην έδρα της, η Opel θα εισάγει υπηρεσίες συνδεσιμότητας του Groupe PSA στην Ευρώπη. Κατά συνέπεια, η μάρκα θα αρχίσει να αποσύρει σταδιακά την τεχνολογία OnStar ιδιοκτησίας GM.

Με την ονομασία Opel Connect, οι νέες υπηρεσίες συνδεσιμότητας θα διατίθενται με επιβατικά και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα Opel εντός του 2019. Ένα από τα πρώτα μοντέλα που θα αποκτήσει Opel Connect θα είναι η επόμενη γενιά Corsa, που θα λανσαριστεί και ως ηλεκτρικό. Εκτός από την κλήση έκτακτης ανάγκης, οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας θα περιλαμβάνουν συνδεδεμένη πλοήγηση, διάγνωση οχήματος, υποστήριξη κλεμμένου οχήματος, απομακρυσμένη πρόσβαση και διαχείριση στόλου, καθώς και Apple CarPlay και Android Auto.Μέχρι το 2024, το Opel Connect θα διατίθεται σε όλη τη γκάμα μοντέλων Opel.

Σχολιάζοντας το λανσάρισμα του Opel Connect, ο Λεωνίδας Μισαλάκης, Country Manager της Opel Hellas, δήλωσε ότι «διαβεβαιώνουμε τους πελάτες που επιθυμούν να συνεχίσουν να αγοράζουν υπηρεσίες OnStar, ότι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών OnStar από την OnStar Europe Limited μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2020. Η Opel θα επικοινωνήσει με όλους τους κατόχους OnStar για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις και να τους προσφέρει παροχές αντίστοιχης αξίας σε περίπτωση που η λήξη της σύμβασή τους έχει χρονικό ορίζοντα πέραν της ανωτέρω ημερομηνίας…

www.driveandtravel.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ