ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα νέα ηλεκτρικά της VW

Τα νέα ηλεκτρικά της VW
VERWENDUNG FUR PRESSEZWECKE HONORARFREI

Η αντίστροφη μέτρηση των εκατό εβδομάδων ξεκίνησε για την πιο μεγάλη και φιλόδοξη τεχνολογική στροφή της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης.

Η Volkswagen προγραμμάτισε για το τέλος του 2019 το πρώτο αντίτυπο της νέας οικογένειας ηλεκτρικών της αυτοκινήτων με την ονομασία "I.D." που θα βγει από το εργοστάσιο του Zwickau της Σαξονίας - ένα σημείο που η εταιρεία φιλοδοξεί να το μετατρέψει στη δική της silicon valley της ηλεκτροκίνησης.

Σε αυτό το -αναμφίβολο- γύρισμα της σελίδας της ιστορίας του αυτοκινήτου, η Volkswagen φιλοδοξεί να κάνει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο προσιτό για όλους, επεκτείνοντας μαζικά την αυτοκίνηση μηδενικών ρύπων, με αυτονομία μεγάλης απόστασης και τάχιστη φόρτιση.

Για το σκοπό αυτό έχει θέσει στόχο - επενδύοντας 6 δισεκατομμύρια δολάρια - να λανσάρει 32 ηλεκτρικά μοντέλα σε 5 χρόνια και από το 2025 να πετυχαίνει ένα εκατομμύριο πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων το χρόνο. Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση συμφωνιών με μια σειρά προμηθευτών, με τους οποίους θα έχει διαρκή εναλλαγή τεχνογνωσίας, το πλάνο της μπήκε στις ράγες.

Τα νέα ηλεκτρικά της VW
VERWENDUNG FUR PRESSEZWECKE HONORARFREI

Η οικογένεια "I.D.» περιλαμβάνει το συμπαγές I.D., το MPV που παραπέμπει στο βανάκι του παρελθόντος I.D. BUZZ, καθώς και το πρώτο ηλεκτρικό SUV με την ονομασία I.D. CROZZ . Το πρώτο θα λανσαριστεί το 2019 στην Ευρώπη, το δεύτερο την ίδια χρονιά στην Αμερική, ενώ το I.D. BUZZ προγραμματίζεται για το 2022. Και τα τρία βασίζονται στη νέα αρχιτεκτονική ηλεκτροκίνησης ΜΕΒ και προσφέρουν άριστη εκμετάλλευση χώρων, χάρη στους πολύ μικρούς προβόλους, την εγκάρσια τοποθέτηση του πολύ συμπαγούς συστήματος ΜΕΒ και τις επίπεδες μπαταρίες στο δάπεδο. Έ

τσι, για παράδειγμα, το συμπαγές I.D., με τις εξωτερικές διαστάσεις ενός Golf προσφέρει τους χώρους ενός Passat. Πέραν του καινοτόμου συστήματος ηλεκτροκίνησης, η οικογένεια "I.D." περιλαμβάνει ηλεκτρονικά συστήματα όπως "έξυπνο" φωτισμό και head-up displays με περισσότερες ρεαλιστικές πληροφορίες, ενώ το λογισμικό της κεντρικής ηλεκτρονικής μονάδας θα μπορεί να δέχεται κάθε νέα αναβάθμιση, θέτοντας έτσι τη βάση για απεριόριστη εφαρμογή των νέων τεχνολογιών πολυμέσων, συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ