ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα 20 καλύτερα τραγούδια για να ακούτε οδηγώντας

Τα 20 καλύτερα τραγούδια για να ακούτε οδηγώντας
FERRAN NADEU

Στη Μεγάλη Εβδομάδα είμαστε και πολλοί ετοιμάζονται για εκδρομές, προκειμένου να περάσουν σε άλλον, από τον τόπο της διαμονής τους, αυτές τις ημέρες. Η μουσική αποτελεί την καλύτερη συντροφιά στην οδήγηση.

Οσοι μετακινηθούν με αυτοκίνητο, αναμφίβολα η μουσική αποτελεί έναν ιδανικό σύντροφο, πέρας της παρέας που ενδεχομένως να υπάρχει.

Κι όσο καλύτερη είναι η μουσική, τόσο πιο απολαυστική θα είναι και η διαδρομή. Μάλιστα, σύμφωνα με μια έρευνα της Seat στη Μ. Βρετανία, το 90% των οδηγών ισχυρίζονται ότι η ακρόαση μουσικής κατά την οδήγηση παρέχει μια αίσθηση ευεξίας.

Το κλειδί έγκειται στην ντοπαμίνη που απελευθερώνεται ανταποκρινόμενη σε ένα ευχάριστο ερέθισμα, όπως ένα τραγούδι που μας αρέσει. Ποιος δεν έχει τραγουδήσει "Mamaaaa, ooh, ooh, ooh, ooh...", φθάνοντας στα όρια αντοχής των πνευμόνων μας; Οποιοσδήποτε, ωστόσο, στοίχος της Bohemian Rhapsody, απελευθερώνει το άγχος και κάνει την οδήγηση ευχάριστη.

Στην ίδια έρευνα, το 84% των οδηγών πάντα ή πολύ συχνά ακούει τα αγαπημένα τους τραγούδια κατά την οδήγηση. Μάλιστα, τραγούδια pop και rock ανεβαίνουν ψηλά στην προτίμηση των οδηγών, ενώ το 64% ισχυρίζεται ότι η ακρόαση διαφορετικών ειδών τραγουδιών αλλάζει τη διάθεσή τους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη λίστα που καταγράφηκε από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων οδηγών, το Bohemian Rhapsody που ηχογραφήθηκε το 1975, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των 20 καλύτερων τραγουδιών που θα ακούσουν οδηγώντας.

Το δεύτερο πιο δημοφιλές τραγούδι, είναι ένα ακόμη από τη δεκαετία του '70, το Dancing Queen, των Abba, ακολουθούμενο από το Livin’ on a Prayer του Bon Jovi.

Υπάρχουν, επίσης και αρκετά σύγχρονα τραγούδια που ξεκινούν στην 11η θέση, όπως το This Is Me, από την ταινία The Greatest Showman, ή το Roar, από την Katy Perry. Πάντως, υπάρχει στον κατάλογο και το παλαιότερο τραγούδι, το Is Not Mountain High Enough (1966).

ΤΑ 20 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

1. Bohemian Rhapsody, Queen

2. Dancing Queen, ABBA

3. Livin’ on a Prayer, Bon Jovi

4. I’m Gonna Be (500 miles), The Proclaimers

5. Eye of the Tiger, Survivor

6. Walking on Sunshine, Katrina and the Waves

7. Wake Me Up Before You Go Go, Wham!

8. Happy, Pharrell

9. Girls Just Wanna Have Fun, Cindy Lauper

10. I Gotta Feeling, Black Eyed Peas

11. Ain’t No Mountain High Enough, Marvin Gaye & Tammi Terrell

12. Don’t Stop Believing, Journey

13. Wonderwall, Oasis

14. This Is Me, The Greatest Showman

15. Roar, Katy Perry

16. Hey Ya!, Outkast

17. I Believe in a Thing Called Love, The Darkness

18. Three Little Birds, Bob Marley

19. One Kiss, Calvin Harris & Dua Lipa

20. Hey Baby!, DJ Otzi

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ