ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στην παραγωγή το ηλεκτρικό VW ID.3

Στην παραγωγή το ηλεκτρικό VW ID.3

Το Zwickau θα γίνει το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Το ολοκαίνουργιο και αμιγώς ηλεκτρικό, μοντέλο της VW, το ID.3, μπήκε στη γραμμή παραγωγής του Zwickau, που θα γίνει το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Το μοντέλο θα προσφέρει αυτονομία έως και 420 χιλιομέτρων, με τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα. Όλα τα μοντέλα ID.3 διαθέτουν τη δημοφιλέστερη έκδοση μπαταρίας με ενεργειακή χωρητικότητα 58 kWh. Αργότερα θα είναι διαθέσιμη και μια μικρότερη επιλογή μπαταρίας με ενεργειακό περιεχόμενο 45 kWh και αυτονομία έως και 330 χιλιομέτρων, καθώς και η μεγαλύτερη έκδοση με ενεργειακό περιεχόμενο 77 kWh και μέγιστη αυτονομία 550 χιλιομέτρων.

Με εξωτερικές διαστάσεις συγκρίσιμες με το Golf (μήκος 4,261 μ., πλάτος 1,809 μ., ύψος 1,552 μ., μεταξόνιο 2,765 μ.), το ID.3 παρέχει εσωτερικούς χώρους μεγαλύτερους από οποιοδήποτε άλλο όχημα της κατηγορίας του.

Η βασική έκδοση διατίθεται σε τιμές κάτω των 30.000 ευρώ στη Γερμανία. Το ID.3 θα κυκλοφορήσει σχεδόν ταυτόχρονα σε αγορές σε όλη την Ευρώπη το καλοκαίρι του 2020. Περισσότεροι από 35.000 πελάτες, ήδη έχουν παραγγείλει ένα ID.3, δίνοντας προκαταβολή.

Τώρα, όσον αφορά στην παραγωγή του μοντέλου, το εργοστάσιο επισκέφθηκαν η ομοσπονδιακή καγκελάριος Δρ. Ανγκελα Μέρκελ και ο CEO του ομίλου Δρ. Χέρμπερτ Ντις. Ο Όμιλος Volkswagen σκοπεύει να πωλήσει περίπου 22 εκατομμύρια ΗV παγκοσμίως μέχρι το 2028, και το Zwickau θα διαδραματίσει βασικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια: Για πρώτη φορά, μια μεγάλη μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων μετατρέπεται πλήρως σε ηλεκτρική κινητικότητα, με επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Το Zwickau έχει προγραμματιστεί να παράγει περίπου 100.000 ηλεκτρικά μοντέλα το επόμενο έτος. Από το 2021, 6 μοντέλα με έως και 330.000 ηλεκτρικές μονάδες, θα κατασκευάζονται ετησίως, καθιστώντας το εργοστάσιο ως το μεγαλύτερο και πιο αποδοτικό εργοστάσιο EV στην Ευρώπη. Παράλληλα, θα διατηρήσει και τις θέσεις εργασίας, περίπου 8.000 υπαλλήλων.

Το ID.3 θέτει νέα κριτήρια αναφοράς για την αειφορία. Η παραγωγή είναι ουδέτερη από άνθρακα, που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο παραδίδεται σε πελάτες με αποτύπωμα ουδέτερο από άνθρακα. Η πράσινη ισχύς χρησιμοποιείται αποκλειστικά στην παραγωγή ενεργειακά κυψελών μπαταριών για το ID.3, για παράδειγμα. Οι εκπομπές από ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής, που είναι προς το παρόν αναπόφευκτες αντισταθμίζονται, μεταξύ άλλων, μέσω επενδύσεων για το κλίμα και συγκεκριμένα για την προστασία του δάσους Katingan Mataya, στο ινδονησιακό νησί Borneo.

Εκτός από την κατασκευή στο εργοστάσιο του Zwickau, εξαρτήματα του ID.3, όπως ηλεκτροκινητήρες και συστήματα μπαταριών, θα κατασκευάζονται στα εργοστάσιο: Brunswick, Kassel, Salzgitter και Wolfsburg.

Εξάλλου, οι μονάδες παραγωγής αυτοκινήτων στο Emden και το Ανόβερο έχουν προγραμματιστεί να αρχίσουν να κατασκευάζουν ηλεκτρικά αυτοκίνηατ, από το 2022. Επιπλέον, ο όμιλος συνεργάζεται επίσης με τη Northvolt για τη δημιουργία ενός σημαντικού εργοστασίου κυψελών μπαταριών στο Salzgitter...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ