ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στην παραγωγή η νέα Mercedes-Benz B-Class

Mercedes-Benz Werk startet Produktion der neuen B-Klasse 

Mercedes-Benz Rastatt plant starts production of the new B-Class
Mercedes-Benz Werk startet Produktion der neuen B-Klasse Mercedes-Benz Rastatt plant starts production of the new B-Class DAIMLER AG

Η Mercedes-Benz συνεχίζει την επιτυχία του tourer, με τη δεύτερη έκδοση της B-Class. Το μοντέλο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Rastatt.

Η Mercedes- Benz θέτει και πάλι τα πρότυπα στην κατηγορία των συμπαγών αυτοκινήτων, με τη δεύτερη γενιά της B-Class, η οποία εντάσσεται στην οικογένεια των συμπαγών αυτοκινήτων της μάρκας, που περιλαμβάνει σήμερα επτά μοντέλα: A-Class (Compact Sedan, Sedan), B-Class, CLA, CLA Shooting Brake, GLA και A-Class L Sedan με μακρύ μεταξόνιο, ειδικά για την κινεζική αγορά.

Το μοντέλο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Rastatt, που είναι επίσης ο κεντρικός χώρος εκπαίδευσης για τους εργαζόμενους και την παραγωγή για όλες τις μικρές μονάδες αυτοκινήτων. Βασικοί ρόλοι στην επαγγελματική κατάρτιση διαδραματίζουν οι σύγχρονες τεχνολογίες ψηφιακής παραγωγής και οι λύσεις της βιομηχανίας 4.0.

  • Για παράδειγμα, στο Rastatt χρησιμοποιούνται συστήματα μεταφοράς χωρίς οδηγό (DTS). Στο εργοστάσιο δεν χρησιμοποιείται χαρτί, ενώ κινητές συσκευές όπως tablet, smartphones και smart watches, υποστηρίζουν τους υπαλλήλους στην εργασία.

  • Η νέα B-Class διαθέτει προαιρετικά head-up display, με σημαντικές πληροφορίες να προβάλλονται απευθείας στο οπτικό πεδίο του οδηγού στο παρμπρίζ. Για να διασφαλιστεί ότι η οθόνη βρίσκεται μέσα στο οπτικό πεδίο του οδηγού, πρέπει να ρυθμιστεί μετά την εγκατάσταση. Ένας υπάλληλος κάθεται πίσω από το τιμόνι με ένα tablet υπολογιστή που είναι εξοπλισμένο με δύο πρόσθετες κάμερες, που κάνουν όλη τη δουλειά.

  • Η Q-LIVE ενώνει, βελτιστοποιεί και ψηφιοποιεί τα συστήματα ελέγχου ποιότητας στην παραγωγή.

Η νέα Mercedes-Benz B-Class φαίνεται πιο δυναμική από την προκάτοχό της και είναι πιο ευέλικτη στο δρόμο ενώ προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια. Για παράδειγμα, είναι εξοπλισμένη με υπερσύγχρονα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας που έρχονται από την πολυτελή κατηγορία. Για πρώτη φορά, η Β-κλάση μπορεί να οδηγηθεί ημιαυτόνομα σε ορισμένες περιπτώσεις. Για το σκοπό αυτό εγκαταστάθηκαν βελτιωμένα συστήματα κάμερας και ραντάρ με αχτίνα έως και 500 μέτρα.

Το σύστημα ενεργής απόστασης DISTRONIC μπορεί να ρυθμίσει εύκολα και με ακρίβεια την ταχύτητα, για παράδειγμα, σε στροφές, διασταυρώσεις και κυκλικούς κόμβους. Επίσης, διατίθεται το Active Emergency Stop Assist με Active Lane Change Assist, που μπορεί να συμβάλει στην άμβλυνση της σοβαρότητας των συγκρούσεων στο πίσω μέρος των οχημάτων που κινούνται πιο αργά ή είναι σταματημένα, ένα σύστημα που λειτουργεί ακόμα και για πεζούς ή ποδηλάτες - ή να τους εμποδίσουν εντελώς.

Επίσης, μετά την A-Class, και η B-Class διαθέτει το σύστημα πολυμέσων MBUX (Mercedes-Benz User Experience), που θέτει νέα πρότυπα όσον αφορά τη συνδεσιμότητα και την τεχνητή νοημοσύνη.

Θα προσφέρεται με τα μοτέρ βενζίνης της A-Class, όπως 1.3 lt με 134 και 160 ίππους καθώς και με κινητήρες πετρελαίου 1.5 lt και 2.0 lt με ιπποδυνάμεις 148 και 188hp.

Οι παραγγελίες ξεκινούν στις 3 Δεκεμβρίου 2018, με τις παραδόσεις να αρχίζουν από τον Φεβρουάριο του 2019…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ