ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στην παραγωγή η ηλεκτρική Porsche E Cross-Turismo των 600 ίππων

Στην παραγωγή η ηλεκτρική Porsche E Cross-Turismo των 600 ίππων

Το δεύτερο, ηλεκτρικό σπορ μοντέλο της Porsche, μπαίνει για κατασκευή. Ιδιαίτερη σημασία έχει η βιωσιμότητα της παραγωγής, που θα είναι ουδέτερη από πλευράς άνθρακα.

Με χθεσινή του απόφαση, το εποπτικό συμβούλιο της Porsche AG, έδωσε το πράσινο φως για τη σειρά παραγωγής του πρωτότυπου Mission E Cross Turismo, που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2018 στην Γενεύη.

Το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής μάρκας, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Zuffenhausen, και αναμένεται να δημιουργηθούν 300 νέες θέσεις εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Mission E Cross Turismo, βασίζεται στο πάτωμα του τετράθυρου και επίσης ηλεκτρικού Taycan, το οποίο επίσης κατασκευάζεται στο Zuffenhausen, δημιουργώντας 1.200 νέες θέσεις εργασίας και θα λανσαριστεί στην αγορά το 2019.

Στην παραγωγή η ηλεκτρική Porsche E Cross-Turismo των 600 ίππων

Ιδιαίτερη σημασία έχει η βιωσιμότητα της παραγωγής, που θα είναι ουδέτερη από πλευράς άνθρακα. Η Porsche σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από έξι δισεκατομμύρια ευρώ σε ηλεκτροκινητήρες έως το 2022.

Το τετράθυρο Cross Turismo έχει μια αρχιτεκτονική 800 βολτ και είναι έτοιμη για σύνδεση με το δίκτυο ταχείας χρέωσης. Έχει απόδοση 600 hp και αυτονομίας κίνησης 500 χλμ. (κύκλος NEDC)...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ