ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στην Ελλάδα οι ανανεωμένεςGiuliaκαιStelvio

Στην Ελλάδα οι ανανεωμένεςGiuliaκαιStelvio

Εφθασαν στη χώρα μας οι φρεσκαρισμένες Alfa Romeo Giulia και Stelvio, με νέα χαρακτηριστικά σε τεχνολογία, αυτόνομη οδήγηση και συνδεσιμότητα.

Βέβαια, παραμένει το απίθανο σύστημα διεύθυνσης, να αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό στην οδηγική συμπεριφορά, όπως και η ιδανική κατανομή βάρους. Επίσης, το σύστημα πολυμέσων εξελίχθηκε ώστε να έχει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες και παράλληλα να είναι πιο φιλικό στη χρήση. Στο κέντρο του πίνακα οργάνων, δεσπόζει ηνέα οθόνη TFT των 7 ιντσώνμε την ανανεωμένη διαμόρφωση ώστε οι πληροφορίες να παρέχονται με πιο ευανάγνωστο τρόπο, ενώ στην κεντρική κονσόλα ηοθόνη των 8,8 ιντσών' είναι πλέον αφήςμε νέα εμφάνιση και λογισμικό ώστε να προσαρμόζεται πολύ εύκολα στις απαιτήσεις του χρήστη.

Επίσης, η νέα κεντρική κονσόλα φιλοξενεί μεγαλύτερους και πιο εύκολα προσβάσιμους αποθηκευτικούς χώρους, καθώς και χώρο ασύρματης φόρτισης. Νέος είναι και ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων που είναι επενδεδυμένος με δέρμα, ενώ ανανεωμένος είναι και ο περιστροφικός επιλογέας μέσω του οποίου ελέγχεται το σύστημα πολυμέσων με ακόμα πιο ποιοτική αίσθηση και ακρίβεια στη λειτουργία του.

Οι νέες εκδόσεις εφοδιάζονται με μια σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) που προσφέρουνεπίπεδο αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2,ελέγχοντας αυτόνομα το γκάζι, το φρένο και το τιμόνι σε δεδομένες συνθήκες, πάντα κάτω από την επίβλεψη του οδηγού, έτσι ώστε να προσφέρονται αυξημένα επίπεδα άνεσης στις μεγάλες διαδρομές.

Τα βασικά συστήματα με τα οποία εφοδιάζονται οι νέες εκδόσεις, είναι: το LaneKeepingAssist(σύστημα διατήρησης πορείας), το ActiveBlindSpotAssist (ενεργό σύστημα παρακολούθησης τυφλής γωνίας), το ActiveCruiseControl(ενεργό σύστημα διατήρησης ταχύτητας) και το TrafficSignRecognition (σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας).

Σε επίπεδο μοτέρ, ηGiuliaεφοδιάζεται με τον κινητήρα βενζίνης 2.0ΤΒ με απόδοση 200 ή 280 ίππους. Διαθέσιμος είναι και ο κινητήρας πετρελαίου 2.2TD σε εκδόσεις με απόδοση 190 ή 210 ίππους. Όλα τα σύνολα συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων με δυνατότητα χειροκίνητης σειριακής λειτουργίας, ενώ ανάλογα με την έκδοση η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς ή και στους τέσσερις μέσω του προηγμένου συστήματος Q4. Για πρώτη φορά διαθέσιμη είναι η έκδοσηSprintπου αποτελεί μια έκδοση με σπορ χαρακτηριστικά που εφοδιάζεται με κινητήρες 200 (βενζίνη) και 190 (πετρέλαιο) ίππων αποτελώντας την ιδανική εισαγωγή δίπλα στις κορυφαίεςVeloceκαιVeloceTi. Επίσης για πρώτη φορά η έκδοση Veloce με τον κινητήρα βενζίνης είναι διαθέσιμη και με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς.

Αντίστοιχα, ηStelvioεφοδιάζεται με τα ίδια μηχανικά σύνολα όπως και η Giulia, όμως όλες οι εκδόσεις της εφοδιάζονται με το σύστημα τετρακίνησης Q4 τονίζοντας τον SUV χαρακτήρα του μοντέλου.

Οι νέες εκδόσεις Sprint και Veloce, τόσο στην Giulia, όσο και την Stelvio εφοδιάζονται με το πλήρες πακέτο ADAS

Οι νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio είναι διαθέσιμες στην ελληνική αγορά με τιμές που ξεκινούν από43.500 ευρώ (Giulia)και τις57.000 ευρώ (Stelvio)…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ