ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

SSC Tuatara: Φουτουριστικό supercar 1.350 ίππων

Shelby Supercars Tuatara
Shelby Supercars Tuatara SHELBY SUPERCARS TUATARA

Μετά από αρκετά χρόνια στασιμότητας, η αμερικανική εταιρεία SSC ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στα τελευταία στάδια εξέλιξης ενός νέου supercar, με το ιδιαίτερο όνομα Tuatara.

Η εταιρεία SSC έγινε γνωστή για την κατασκευή του μοντέλου Ultimate Aero, το οποίο το 2007 είχε πιάσει τελική ταχύτητα 412,22 χλμ./ώρα, κάνοντάς το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής, κλέβοντας τον τίτλο από την Bugatti Veyron. Το νέο, φουτουριστικό, supercar απαίτησε πολλά χρόνια εξέλιξης.

Υπεύθυνος του σχήματος που βλέπετε, είναι ο γνωστός Αμερικανός σχεδιαστής Jason Castriota, ο οποίος στο βιογραφικό του έχει μοντέλα όπως η Ferrari P4/5 by Pininfarina, η Maserati GranTurismo, το Fenomenon Stratos που θα μπει στην παραγωγή ως η νέα Lancia Stratos αλλά και το Saab PhoeniX.

Η SSC ανακοίνωσε πως το Tuatara πιθανότατα να διαθέτει τον twin-turbo V8 κινητήρα, το οποίο "φορούσε" το πρωτότυπο μοντέλο, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Pebble Beach, το 2011. Ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει χωρητικότητα 7.0 lt και αποδίδει πάνω από 1.350 ίππους, με τη ροπή να εκτοξεύεται στα 177,0 kgm.

SSC Tuatara: Φουτουριστικό supercar 1.350 ίππων

Παράλληλα, θα υπάρχουν διαθέσιμοι δύο τύποι κιβωτίων. Ο πρώτος αφορά ένα χειροκίνητο 7άρι σασμάν με επιλογέα διάταξης "H" και ο δεύτερος ένα αυτόματο, επίσης 7 σχέσεων.

Ήδη, σύμφωνα με πηγές μέσα από την SSC, το νέο Tuatara έχει κινήσει το ενδιαφέρον των Αράβων, με συνολικά 10 προ-παραγγελίες, ενώ το κόστος αγοράς του ξεκινά από τα 1,3 εκατ. δολάρια.

Στο εσωτερικό, υπάρχει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων ο οποίος χρησιμοποιεί έναν προτζέκτορα, παρόμοιας τεχνολογίας με αυτό των Head-Up Display. Η κεντρική κονσόλα διαθέτει μια μεγάλη οθόνη με το κουμπί εκκίνησης του κινητήρα να βρίσκεται δίπλα από αυτή. Σε ό,τι αφορά τη κατασκευή του, θα γίνει στο νέο εργοστάσιο της SSC στην Ουάσιγκτον, ενώ το λανσάρισμα αναμένεται μέσα στο 2018…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ