ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Skoda Karoq: Από χαρτί και σε φυσικό μέγεθος

Skoda Karoq: Από χαρτί και σε φυσικό μέγεθος

Η Skoda για να γιορτάσει το επίσημο λανσάρισμα του νέου μοντέλου της, Karoq, στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας κατασκεύασε ένα αντίστοιχο μοντέλο από χαρτί.

Πριν την κατασκευή του "Kid Karoq", όπως ονομάστηκε το συγκεκριμένο πρωτότυπο, η Skoda έκανε μία έρευνα, ρωτώντας 1.000 παιδιά ηλικίας 6-11 ετών, πώς θα ήθελαν να περνούν τον χρόνο τους μέσα στο αυτοκίνητο.

Από τα αποτελέσματα βγήκαν εντυπωσιακά στοιχεία, όπως το γεγονός ότι η πλειοψηφία των παιδιών (67,6%) θα ήθελε να έχει μία ταμπλέτα για να μπορούν να παίζουν το αγαπημένο τους παιχνίδι. Επίσης, το 42,5% θα ήθελε να ακούει τα αγαπημένα τους τραγούδια, ενώ το 34,5% θα επιθυμούσε το αυτοκίνητο να έχει οθόνες για να μπορεί να παρακολουθεί παιδικές ταινίες.

Για να δημιουργηθεί το χάρτινο μοντέλο του Skoda Karoq, η ομάδα του σχεδιαστικού στούντιο Lazerian, χρειάστηκε 10 εβδομάδες και πάνω από 600 ώρες εργασίας, καθώς έπρεπε να το φτιάξουν με πεπιεσμένο χαρτόνι σε πραγματικές διαστάσεις, όπως είναι τα 4,4 μέτρα μήκους και τα 1,6 μέτρα ύψους.

Το εσωτερικό έχει διαμορφωθεί ανάλογα. Η Skoda ενσωμάτωσε στο συγκεκριμένο Karoq, όλα όσα ζήτησαν τα παιδιά, μαζί με επιπλέον παιχνίδια, όπως: κονσόλα για videogames στο ταμπλό, οθόνη τάμπλετ στην κεντρική κονσόλα απ’ όπου μπορούν τα παιδιά να χειρίζονται μεταξύ άλλων τα ασύρματα ηχεία της Canton, ενώ δεν λείπει και η πολύχρωμη ντισκομπάλα στην οροφή.

Κι ακόμη, το "Kid Karoq" μεταφέρει μια πλαστική τσουλήθρα, πάνω από 1.500 μπάλες για παιχνίδι (όσες μπορεί να μεταφέρει και ένα πραγματικό Karoq στον χωρητικότητας 1.810 λίτρων χώρο αποσκευών, εάν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα), ενώ έχει και ενσωματωμένο με WiFi hotspot...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ