ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σε "χτυπάει" ρεύμα με το ηλεκτρικό που ετοιμάζει η Ford

Σε "χτυπάει" ρεύμα με το ηλεκτρικό που ετοιμάζει η Ford

Μια πρώτη γεύση μας δίνει η Ford, με την πρώτη teaser φωτογραφία του νέου SUV επιδόσεων της εταιρείας που είναι εμπνευσμένο από τη νέα Mustang.

Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει κατασκευαστής αυτοκινήτων με αμιγώς συμβατικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Η υβριδική τεχνολογία plug-in έχει αναπτυχθεί, με κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρες, ενώ ολοένα και πληθαίνουν τα καθαρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με την αυτονομία τους - διότι εκεί έγκειται το ζήτημα - να μεγαλώνει.

Όσο λοιπόν εξελίσσεται η τεχνολογία και η αυτονομία κίνησης ξεπερνά τα 200 χλμ., τόσο οι καταναλωτές θα δείχνουν εμπιστοσύνη ως προς την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, κι αυτό επειδή οι ανάγκες μετακίνησης είναι σύνθετες.

Στη Ford, η ομάδα Ford Team Edison, που ασχολείται αποκλειστικά με την εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων για την παγκόσμια αγορά, ετοιμάζει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο.

Επιφορτισμένη με την αποστολή της ταχείας κινητοποίησης και άμεσης συνεργασίας για την επίλυση συνηθισμένων προβλημάτων αλλά και των μοναδικών προκλήσεων που προκύπτουν σε κάθε αγορά, η Team Edison έχει ενστερνιστεί μία φιλοσοφία χωρίς ιεραρχικούς κανόνες και περιορισμούς για να ενθαρρύνει ιδέες από διαφορετικές σκοπιές. Η Team Edison επίσης υιοθετεί μία φρέσκια προσέγγιση στην εξέλιξη πρωτοτύπων προϊόντων. Πρωτότυπα χαμηλής πιστότητας που εξελίσσονται ταχύτερα – ακόμα και από υλικά όπως το χαρτόνι, όπου μπορεί να εφαρμοστεί – επιτρέπουν μεγαλύτερη ευελιξία στην εκμάθηση και επανάληψη, και προσφέρουν πραγματικά εμπνευσμένα και καινοτόμα σχέδια.

"Οι αγοραστές ηλεκτρικών οχημάτων επενδύουν στο μέλλον και η ομάδα μας είναι πλήρως αφοσιωμένη όχι μόνο στο να δημιουργεί αυτοκίνητα που θα αγαπήσουν οι πελάτες, αλλά στο να προσφέρει ένα ολόκληρο οικοσύστημα ηλεκτρικών οχημάτων με αψεγάδιαστη λειτουργία", δήλωσε ο Darren Palmer, global product development director της Ford Team Edison, που εδρεύει σε νέα γραφεία στο κέντρο του Ντιτρόιτ, των ΗΠΑ.

Το νέο πλήρως ηλεκτρικό SUV επιδόσεων της Ford που είναι εμπνευσμένο από την Mustang, αναμένεται το 2020 με προβλεπόμενη αυτονομία 480 χιλιομέτρων.Η Ford επενδύει 11 δισεκατομμύρια δολάρια και σχεδιάζει να προσφέρει 16 πλήρως ηλεκτρικά οχήματα σε μία παγκόσμια γκάμα 40 ηλεκτρικών / plug-in υβριδικών οχημάτων μέχρι το 2022…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ