ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σε αυτό το... skateboard θα βασίσει η Kia τα ηλεκτρικά της

Σε αυτό το... skateboard θα βασίσει η Kia τα ηλεκτρικά της

Το πάτωμα, στο οποίο βασίζονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, απέχει παρασάγγας από τα πατώματα των συμβατικών αυτοκινήτων.

Το πάτωμα, στο οποίο βασίζονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, απέχει παρασάγγας από τα πατώματα των συμβατικών αυτοκινήτων. Βασικά, είναι σχεδιασμένα με επίπεδο τμήμα και πιο χαμηλά, ώστε να υποδεχθούν τις συστοιχίες των μπαταριών, αλλά και τα ηλεκτρικά μοτέρ.

Ο όμιλος Hyundai Motor και η Canoo ανακοίνωσαν ότι θα αναπτύξουν από κοινού μια πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων (EV) βασισμένη στο ιδιόκτητο σχέδιο skateboard της Canoo, για τα επερχόμενα μοντέλα Kia και Hyundai.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Canoo θα παρέχει τεχνικές υπηρεσίες για να βοηθήσει στην ανάπτυξη μιας πλήρως κλιμακωτής, ηλεκτροκίνητης πλατφόρμας για να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές της Kia και της Hyundai. Η Hyundai Motor Group αναμένει από την πλατφόρμα να κατασκευάσει ανταγωνιστικά από πλευράς κόστους ηλεκτροκίνητων οχημάτων - από μικρού μεγέθους έως και μεγαλύτερα - που να ανταποκρίνονται στις ποικίλες ανάγκες των πελατών.

Η Canoo, μια εταιρεία με έδρα το Λος Άντζελες, δημιούργησε το καινοτόμο skateboard που φιλοξενεί τα πιο κρίσιμα στοιχεία του οχήματος με μεγάλη έμφαση στη λειτουργική ενσωμάτωση. Ετσι, με μειωμένο μέγεθος, βάρος και συνολικό αριθμό των μερών, παρέχει περισσότερο εσωτερικό χώρο στην καμπίνα και αποτελεσματικότερη ηλεκτρική λειτουργία.

Με τη συνεργασία αυτή, η Hyundai Motor Group διπλασιάζει την επένδυσή της στα 87 δισεκατομμύρια δολάρια, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, για να προωθήσει τη μελλοντική ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η Hyundai σκοπεύει να επενδύσει 52 δισεκατομμύρια δολάρια σε μελλοντικές τεχνολογίες μέχρι το 2025, ενώ η Kia θα επενδύσει 25 δισεκατομμύρια δολάρια σε ηλεκτροκίνηση και μελλοντικές τεχνολογίες κινητικότητας, με στόχο τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα να αποτελούν το 25% των πωλήσεων.

Η Canoo παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό της όχημα στις 24 Σεπτεμβρίου 2019, μόλις 19 μήνες μετά την ίδρυσή της, τον Δεκέμβριο του 2017...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ