ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ρώμη - Παρίσι σε 8:18 λεπτά με Hyundai i30 Fastback N

Ρώμη - Παρίσι σε 8:18 λεπτά με Hyundai i30 Fastback N

Πριν από την επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, την ερχόμενη εβδομάδα, έγινε ένα πρωτοποριακό οδικό ταξίδι με το Hyundai i30 Fastback N.

Και ποιος δε γνωρίζει τη Ρώμη και το Παρίσι. Το θέμα είναι πόσοι γνωρίζουν ότι υπάρχει και δεύτερη Ρώμη καθώς και δεύτερο Παρίσι...

Το ανακαλύψαμε με τους επαγγελματίες οδηγούς της Hyundai Motorsport, Τιερί Νεβίλ και Γκαμπριέλ Ταρκουίνι, οι οποίοι οδήγησαν στα όρια το πεντάθυρο Hyundai i30 Fastback N, όχι από την ιταλική στη γαλλική πρωτεύουσα, αλλά στους δρόμους που είναι μεταξύ Ρώμης και Παρισιού, δύο πόλεων στη δυτική Δανία.

Καθισμένος πίσω από το τιμόνι του i30 Fastback N, ο Ταρκουίνι μόνο 8:18,49 λεπτά για να καλύψει την απόσταση 12,8 χλμ., κερδίζοντας τον αγώνα κατά ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, τον Νεβίλ, ο οποίος είναι επικεφαλής σήμερα στο πρωτάθλημα WRC.

Ρώμη - Παρίσι σε 8:18 λεπτά με Hyundai i30 Fastback N

Το ολοκαίνουργιο i30 Fastback N είναι το δεύτερο μοντέλο υψηλής απόδοσης της Hyundai στην Ευρώπη. Ακολουθεί το πεντάθυρο hatchback i30 N, το οποίο ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες πωλήσεων, ενώ διατίθεται και στην Ελλάδα.
Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο εξόδων ισχύος του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα 2.0 lt, ο οποίος εισήχθη για πρώτη φορά στο hatchback i30 N. Παράγει 250 ίππους (μέση κατανάλωση καυσίμου: 7,0 λίτρα / 100 χλμ., εκπομπές CO2: 159 γρ./χλμ.), ενώ η έκδοση Performance αποδίδει 275 ίππους (7,1 λίτρα / 100 χλμ., 163 γρ./χλμ.). Και οι δύο εκδόσεις έχουν μέγιστη ροπή 353 Nm και φτάνουν σε μέγιστη ταχύτητα τα 250 χλμ./ώρα. Η λειτουργία overboost αυξάνει περαιτέρω τη ροπή έως 378 Nm.

Η έκδοση των 250 hp επιταχύνει σε 6,4 δευτ. και η έκδοση 275 hp σε 6,1 δευτ. Επιπλέον, το i30 N Fastback είναι εξοπλισμένο με το σύστημα N Grin Control, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να επιλέξουν ανάμεσα σε πέντε διαφορετικές λειτουργίες οδήγησης. Οι ρυθμίσεις μπορούν να επιλεγούν μέσω ειδικών διακοπτών στο τιμόνι: Eco, Normal, Sport, N και N Custom...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ