ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Rimac: Βγήκε στο δρόμο το υπερ-αυτοκίνητο των 1914 ίππων

Rimac: Βγήκε στο δρόμο το υπερ-αυτοκίνητο των 1914 ίππων

Μετά από πολυετή ανάπτυξη, το πρόγραμμα δοκιμών του πρωτότυπου Rimac C_Two, συνεχίζεται σε πίστες και σε εγκαταστάσεις δοκιμών σε όλο τον κόσμο.

Μετά από πολυετή ανάπτυξη και λεπτομερείς προσομοιώσεις από την ομάδα μηχανικών της κροατικής Rimac, το πρόγραμμα δοκιμών του πρωτότυπου Rimac C_Two, συνεχίζεται σε πίστες και σε εγκαταστάσεις δοκιμών σε όλο τον κόσμο.

Η πρώτη παρτίδα πρωτοτύπων υπόκειται σε δοκιμές του ηλεκτρικού συστήματος, στην παθητική ασφάλεια και σε πρόσκρουση, ήδη από την άνοιξη του 2019.

Οι δοκιμές θα ωφελήσουν την περαιτέρω ανάπτυξη και την τελειοποίηση των εξαρτημάτων προτού το υπερ-αυτοκίνητο μπει στην προπαρασκευαστική φάση δοκιμών, στις αρχές του 2020. Συνολικά, 17 πρωτότυπα συμμετέχουν σε διαφορετικές δοκιμές, από την ακαμψία του πλαισίου μέχρι την αυτόνομη οδήγηση.

Rimac: Βγήκε στο δρόμο το υπερ-αυτοκίνητο των 1914 ίππων

Οι δοκιμές θα συνεχιστούν, καθώς το C_Two, ως αυτοκίνητο παραγωγής, θα αποκαλυφθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο του 2020, πριν από την έναρξη των παραδόσεων σε πελάτες στα τέλη του επόμενου έτους.

Το GT υπερ-αυτοκίνητο, έχει απίστευτη αεροδυναμική με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,28 cd, χάρη στο εντελώς επίπεδο κάτω μέρος. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 120 kWh, ενώ τα ηλεκτρικά μοτέρ που βρίσκονται σε καθέναν από τους τροχούς, καθιστούν το μοντέλο τετρακίνητο.

Το ηλεκτρικό σύστημα αποδίδει 1.914 ίππους και 2.300 Nm ροπής από μηδενικές στροφές. Επιταχύνει σε 1,85 δευτ. στα 0-100 χλμ./ώρα, αναπτύσσοντας τελική ταχύτητα 412 χλμ./ώρα.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ