ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ρεκόρ ταχύτητας με Ferrari, στο φαράγγι Valle de Dades στο Μαρόκο (video)

Ρεκόρ ταχύτητας με Ferrari, στο φαράγγι Valle de Dades στο Μαρόκο (video)

O Fabio Barone, έσπασε το τρίτο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας, στον πιο επικίνδυνο δρόμο.

Ο οδηγός και πρόεδρος του «Passione Rossa» (το πιο δημοφιλές club ιδιοκτητών αυτοκίνητων Ferrari της Ιταλίας), Fabio Barone, έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ ταχύτητας.

Ο κάτοχος δύο παγκόσμιων ρεκόρ ταχύτητας -Guinness World Speed Records, οδηγώντας τη Ferrari του 458 Italia, έχει διανύσει, στο μικρότερο δυνατό χρόνο έως σήμερα, το Transfagarasan Highway που θεωρείται ο πιο ωραίος δρόμος του κόσμου και το Tienmen Mountain Road της Κίνας, τον δεύτερο πιο επικίνδυνο δρόμο του κόσμου, με 99 στροφές, σε 1800 μ. ύψος και χωρίς κανένα προστατευτικό κιγκλίδωμα.

Τώρα, έκανε το τρίτο ρεκόρ, στο δρόμο, στο Valle de Dades του Μαρόκου. Ο δρόμος είναι σε εξαιρετικά κακή κατάσταση και απαιτεί τεράστια συγκέντρωση και κουράγιο για να τον διασχίσει κάποιος με ταχύτητα. Τα προστατευτικά κιγκλιδώματα είναι ανύπαρκτα ή απλά ανεπαρκή, ενώ σε ένα μέρος της διαδρομής το αυτοκίνητο περνά μόλις 30 εκατοστά μακριά από την πλευρά του βουνού δίπλα από κοφτερά βράχια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ferrari Club «Passione Rossa» επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα (Ιωάννινα, Μέτσοβο, Κέρκυρα) φέτος τον Ιούνιο και θα έρθει ξανά το 2019 στην Πάτρα και την Κέρκυρα για να εορτάσει τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του.

Δείτε εδώ το βίντεο:

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ