ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ρεκόρ πωλήσεων Ford EcoSport, Kuga & Edge

Ρεκόρ πωλήσεων Ford EcoSport, Kuga & Edge

Αποτελούν την πλέον ανερχόμενη κατηγορία αυτοκινήτων, σε πωλήσεις στην Ευρώπη. Θα έλεγα ότι ήδη είναι καταξιωμένη εμπορικά η κατηγορία των SUV, με όλες, πλέον, τις μάρκες, να έχουν τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο σε αυτήν την κατηγορία.

Πόσω μάλλον που η Ford, που διαθέτει - όπως και λίγες ακόμα μάρκες - τριπλέτα μοντέλων, με τα EcoSport, Kuga και Edge, να φθάνουν τις 259.200 μονάδες από την αρχή της χρονιάς, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, κάνοντας το 2018 την καλύτερη χρονιά της Ford στις πωλήσεις SUV στην περιοχή (+21% από πέρυσι το 11μηνο), και ενώ απομένει ένας μήνας για το κλείσιμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα SUV συγκεντρώνουν τώρα το ένα πέμπτο των συνολικών πωλήσεων Ford στην Ευρώπη. Κινητήρια δύναμη στην άνοδο των SUV, ήταν το ρεκόρ όλων των εποχών για το συμπαγές Ford EcoSport, με +105% από την αρχή της χρονιάς συγκριτικά με το περσινό διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου (104.600 πωλήσεις), και το μεσαίο Ford Kuga, που είδε τις πωλήσεις του να αυξάνονται κατά 27% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι (145.300 πωλήσεις).

Το στιλάτο EcoSport έχει τεχνολογία Intelligent All-Wheel Drive, προσφέρει εξατομικευμένες επιλογές και προηγμένες τεχνολογίες άνεσης, όπως συνδεσιμότητα SYNC 3, Adjustable Speed Limiter και κάμερα οπισθοπορείας.

Από την άλλη, το Kuga φέρει Active Park Assist με Perpendicular Parking, και Adaptive Front Lighting System, ενώ το Edge (34.000 πωλήσεις), εφοδιάζεται με ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού που χρησιμοποιούν κάμερες κα αισθητήρες και έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τα ταξίδια πιο άνετα και λιγότερα αγχωτικά – ανάμεσά τους το Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Lane Centring για άνετη οδήγηση σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας.

Εξάλλου, η Ford έχει λανσάρει επίσης μία νέα οικογένεια Active crossover εμπνευσμένα από μοντέλα SUV – μεταξύ των οποίων τα Focus Active, Fiesta Active και KA+ Active…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ