ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πώς το Halloweeen επηρεάζει την οδήγηση

Πώς το Halloweeen επηρεάζει την οδήγηση

Μπορεί το Halloween να επηρεάσει την οδήγηση; Ο Richard Gladman, επικεφαλής της εταιρείας IAM RoadSmart, ειδικής σε θέματα αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, δίνει ορισμένες συμβουλές προς τους οδηγούς.

Την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, διεθνώς επικρατεί το έθιμο του Ηalloween, όπου πολλοί μασκαρεύονται και μεταμορφώνονται σε τρομακτικές φιγούρες. Στην Ελλάδα, το έθιμο αυτό δεν είναι πολύ διαδεδομένο, όμως οι εποχές αλλάζουν.

Την ημέρα του Ηalloween, μικροί και μεγάλοι επιχειρούν με την εμφάνισή τους να τρομάξουν τους άλλους κι αυτό πολλές φορές μπορεί να έχει αρνητικές καταστάσεις.

Ο Richard Gladman, επικεφαλής της εταιρείας IAM RoadSmart, ειδικής σε θέματα αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, δίνει ορισμένες συμβουλές προς τους οδηγούς.

ΠΑΙΔΙΑ

Υπάρχουν αρκετά παιδιά που μασκαρεύονται στο Halloween και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί οδηγώντας σε κατοικημένες περιοχές. Τα παιδιά μπορεί να είναι απρόβλεπτα, οπότε κρατήστε τα μάτια σας ανοικτά και να περιμένετε το απροσδόκητο. Εάν τα παιδιά σας είναι αρκετά μεγάλα σε ηλικία, συμβουλέψτε τα να προσέχουν, να στέκονται σε ασφαλή σημεία, να μην διασχίζουν από οπουδήποτε τον δρόμο και να μην περνούν ανάμεσα από σταθμευμένα οχήματα. Ο επερχόμενος οδηγός μπορεί να μην τα δει.

ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Το Halloween δεν είναι μόνο για τα παιδιά! Εάν πηγαίνετε σε ένα πάρτι, καλό είναι να σας πάει κάποιος άλλος και να σας φέρει. Εάν φορέσετε σκούρα ρούχα και κυκλοφορείτε πεζοί, τότε επιλέξτε ένα καλά φωτισμένο διέλευσης, αν χρειαστεί να περάσετε το δρόμο.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Το Halloween δεν είναι μόνο απόλαυση. Είναι κόλπα και φάρσες, που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αφορούν και το αυτοκίνητό σας. Αν βρήκατε το αυτοκίνητό σας βανδαλισμένο με οποιονδήποτε τρόπο, πρώτα, καλέστε την αστυνομία. Στη συνέχεια, ρωτήστε τους γείτονές σας, αν έχουν δει κάτι.

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ

Εάν τα παιδιά σας θέλουν να αγοράσουν κάποια φορεσιά, να πάρουν μία με αντανακλαστική ταινία, ώστε να είναι πιο ορατά στους οδηγούς. Για τα μικρότερα επιλέξτε ανοικτόχρωμα κοστούμια για να διευκολύνετε τους αυτοκινητιστές να τους δουν.

ΑΣΦΛΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΖΩΩΝ

Κρατήστε τα κατοικίδια ζώα σας σε ένα ασφαλές περιβάλλον δημιουργώντας ένα ήσυχο, ασφαλές μέρος για αυτούς. Ενδεχομένως να υπάρχουν πολλοί μασκαρεμένοι που θα χτυπούν την πόρτα και μπορεί να τα ερεθίσουν

Καταλήγοντας, αν θέλετε να συμμετάσχετε στο έθιμο του Halloween, μπείτε στο πνεύμα της ημέρας και θυμηθείτε να βρίσκεστε σε κάποιο ασφαλές μέρος πριν από τα μεσάνυχτα. Ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί την ώρα της μαγείας...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ