ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πώς οι αλληλεπιδραστικοί προβολείς και τα πίσω φώτα αυξάνουν την ασφάλεια

Πώς οι αλληλεπιδραστικοί προβολείς και τα πίσω φώτα αυξάνουν την ασφάλεια

Οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της Volkswagen χρησιμοποιούν όλη τη διαθέσιμη τεχνολογία για να βελτιώσουν την ασφάλεια με την καινοτόμο τεχνολογία φωτισμού.

Ένας από τους στόχους τους, είναι να βελτιωθούν οι λειτουργίες φωτισμού στα τρέχοντα οχήματα και, ως εκ τούτου, να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια σήμερα. Αυτό το έργο ανάπτυξης έχει κορυφωθεί με το IQ.

Οι προβολείς LED στο νέο Touareg, για παράδειγμα, βελτιώνουν την άνεση και την ασφάλεια όταν οδηγείτε τη νύχτα. Ωστόσο, οι σχεδιαστές φωτισμού και οι μηχανικοί παρακολουθούν το μέλλον. Τα υποβοηθούμενα αυτοκίνητα του αύριο θα αντιμετωπίσουν τους χρήστες του δρόμου με νέες καθημερινές καταστάσεις - όπως η έλλειψη επαφής με τους οδηγούς.

Εκεί εφαρμόζουν νέες λειτουργίες διαδραστικού φωτισμού. Τα νέα συστήματα φωτισμού θα περιλαμβάνουν προβολείς HD με μικρο-pixel με έως 30.000 φωτεινά σημεία και προβολείς υψηλής απόδοσης LED ως εναλλακτική λύση χαμηλού κόστους σε φωτοβολταϊκό φως. Για πρώτη φορά, αυτοί οι προβολείς HD μικροεπεξεργαστών προβάλλουν πληροφορίες απευθείας στο δρόμο, βελτιώνοντας περαιτέρω την ασφάλεια.

Αυτή η τεχνολογία δίνει επίσης τη δυνατότητα σε νέα συστήματα υποστήριξης, όπως το "Optical Lane Assist". Σε αυτό το σύστημα, οι προβολείς μπροστά από το Touareg, παρέχουν στον οδηγό ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το πλάτος του SUV (συμπεριλαμβανομένου του ρυμουλκουμένου) και την απόσταση της οδικής διαδρομής.

Επίσης, τα πίσω φώτα, επιτρέπουν την εξουδετέρωση επικίνδυνων καταστάσεων, όπως σε μια κυκλοφοριακή συμφόρηση, χρησιμοποιώντας την επικοινωνία αυτοκινήτου με αυτοκίνητο. Οι νέες λειτουργίες υποβοήθησης, όπως το σύστημα "Οπτικού Park Assist", θα μπορεί να προβάλει τη γραμμή του οχήματος στο δρόμο για να ειδοποιήσει τους περαστικούς για τη διαδικασία στάθμευσης.

Για να τα πετύχει όλα αυτά, η Volkswagen έχει ανοίξει το δικό της κέντρο φωτισμού στο εργοστάσιο του Wolfsburg. Μια φωτεινή σήραγγα μήκους 100 μέτρων, πλάτους 15 μέτρων και 5 μέτρων ύψους, λειτουργεί με οδικές προσομοιώσεις για να δοκιμάσει τα συστήματα φωτισμού…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ