ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πωλείται το αγωνιστικό του Μακ Ρέι

Πωλείται το αγωνιστικό του Μακ Ρέι
LAT IMAGES

Τις επόμενες μέρες θα πουληθεί σε δημοπρασία το Ford Focus WRC που είχε οδηγήσει στο παρελθόν ο Κόλιν Μακ Ρέι.

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα μοντέλα με τα οποία ο θρυλικός Colin McRae συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, είναι έτοιμο να πουληθεί στη δημοπρασία Race Retro Competition Car Sale.

Πρόκειται για το Ford Focus WRC, με το οποίο ο αδικοχαμένος Σκωτσέζος (έχασε τη ζωή του όταν έπεσε το ελικόπτερο που πιλοτάριζε) οδήγησε σε τέσσερις αγώνες κατά τη διάρκεια του 1999. Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο με αριθμό πλαισίου #68335, πήρε μέρος σε 11 αγώνες του WRC, με τον Μακ Ρέι να το οδηγεί στα ράλι Καταλονίας, στο Γύρο Κορσικής, στο Ακρόπολις και στο ράλι Κίνας. Στη συνέχεια, αγωνίστηκε με αυτό ο Τόμας Ράντστρομ και την επόμενη χρονιά πέρασε στα χέρια του γνωστού Πέτερ Σόλμπεργκ.

Τώρα το αυτοκίνητο ανήκει σε μια ιδιωτική ομάδα και τρέχει σε εθνικά πρωταθλήματα σε όλη την Ευρώπη. Τελευταία του συμμετοχή ήταν στο Rallye National de la Lys της Γαλλίας το 2017.

Εξελιγμένο από το μηδέν, κάτω από τον κωδικό C170, το Ford Focus WRC προδιαγραφών 1999, διέθετε έναν δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα Zetec E 16V, ενώ αποτέλεσε τον άκρως επιτυχημένο διάδοχο του Escort Cosworth WRC.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της δημοπρασίας: « Είναι πολύ σπάνιο να βγει στο σφυρί ένα αυτοκίνητο ράλι αυτού του διαμετρήματος. Αν συνυπολογίσετε ότι έχει οδηγηθεί από τους Μακ Ρέι, Σόλμπεργκ, Ράντστρομ και άλλους, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό αυτοκίνητο στην ιστορία των αγώνων». Ο αγοραστής, θα παραλάβει και την πιστοποίηση FIA World Rally Car «Gold Book».

Ο Κόλιν Μακ Ρέι στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής WRC το 1995, ενώ έχει κατακτήσει συνολικά 25 νίκες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η τιμή του «εικονικού» αγωνιστικού Focus WRC υπολογίζεται μεταξύ 137.000 και 160.000 ευρώ…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ