ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πρωτότυπο CUPRA Formentor με 245 ίππους στη Γενεύη

Πρωτότυπο CUPRA Formentor με 245 ίππους στη Γενεύη

Μέσα σε ένα χρόνο η μάρκα CUPRA απέδειξε τις δυνατότητες της στην αγορά καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 40% συγκριτικά με πέρυσι (14.400 πωλήσεις).

Μέσα σε ένα χρόνο η μάρκα CUPRA απέδειξε τις δυνατότητες της στην αγορά καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 40% συγκριτικά με πέρυσι (14.400 πωλήσεις). Μετά το λανσάρισμα του πρώτου μοντέλου της μάρκας, του CUPRA Ateca, το πλάνο πωλήσεων προβλέπει διπλασιασμό των μεγεθών μέσα στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια.

Με εντυπωσιακή εξωτερική σχεδιάση που τραβάει αμέσως την προσοχή, με εσωτερικό που προστατεύει τον οδηγό και τους επιβάτες, με ενσωματωμένες νέες τεχνολογίες και με σύστημα μετάδοσης κίνησης που παρέχει υψηλή αλλά και φιλική προς το περιβάλλον απόδοση, το CUPRA Formentor είναι το παράθυρο στο μέλλον της μάρκας.

Το όχημα συγκεντρώνει τα οφέλη ενός αυτοκινήτου επιδόσεων με τις ιδιότητες ενός SUV, σε μια περίοδο που η κατηγορία CUV πρόκειται να σημειώσει απίστευτη ανάπτυξη. Επιδεικνύει τη φιλοδοξία, την εκφραστικότητα και την έμπνευση που η μάρκα κατέχει εγγενώς και ενισχύει τη θέση της CUPRA ως τεχνολογική μάρκα με κατεύθυνση στο μέλλον.

Το αμάξωμα θυμίζει ένα ισχυρό όχημα παντός εδάφους, αλλά η σχεδίαση του CUPRA Formentor χρησιμοποιεί την αισθητική τεχνική ώστε να ελαφρύνει τη σιλουέτα του οχήματος. Σε αντίθεση με το σκληρό, τραχύ φινίρισμα ενός παραδοσιακού SUV, το CUPRA Formentor χρησιμοποιεί μία αδιάκοπη σχεδιαστική γραμμή, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό την εξωτερική ποιότητα του οχήματος.

Ο εκφραστική εξωτερική σχεδίαση του CUPRA Formentor συνδυάζεται με το υψηλής ποιότητας εσωτερικό του. Η καμπίνα του οχήματος προσφέρει αίσθηση νεωτερισμού

και sportiness με την μοναδική αίσθηση της μάρκας CUPRA.

Από τη στιγμή που ανοίγει η πόρτα και προβάλλεται το μοναδικό welcome light, το τιμόνι CUPRA και τα δερμάτινα καθίσματα, οι επιβάτες του CUPRA Formentor είναι προστατευμένοι σε ένα εσωτερικό υψηλού επιπέδου.

Το ταμπλό βρίσκεται σε οριζόντια διάταξη ενισχύοντας τη μεγιστοποίηση της εκφραστικότητας του οχήματος. Η εσωτερική χρήση του σκούρου χρωμίου και των μαύρων, υψηλής στιλπνότητας, διακοσμητικών προωθούν την αισθητική της καμπίνας. Τα bucket καθίσματα δίνουν αίσθηση ελαφρότητας, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν τα διαπιστευτήρια απόδοσης του CUPRA Formentor καθώς ο οδηγός κάθεται χαμηλότερα και σε πιο εργονομική θέση.

Η τεχνολογία βρίσκεται στο επίκεντρο του οχήματος με την ενσωμάτωση του digital cockpit που παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες οδήγησης μπροστά στον οδηγό και ενός πανοραμικού σύστηματος πλοήγησης 10 ιντσών που παρέχει σημαντική λειτουργικότητα και σύνδεση με τους επιβαίνοντες.

Το CUPRA Formentor έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει τη μάρκα στο μέλλον, ενσωματώνοντας ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα προώθησης και παρέχοντας τις επιδόσεις που απαιτούνται από τη CUPRA, αλλά με βιώσιμο τρόπο. Η κινητήρια δύναμη του CUPRA Formentor είναι ο υβριδικός κινητήρας plug-in υψηλής απόδοσης, ένας κινητήρας σχεδιασμένος που ικανοποιεί τις σημερινές απαιτήσεις για απόδοση και εγκαινιάζει την ηλεκτρική κατεύθυνση της μάρκας.

Η ανάμειξη της τεχνολογίας ενός προηγμένου, υψηλής απόδοσης και ισχύος, βενζινοκινητήρα με τα χαρακτηριστικά υψηλής ροπής ενός ηλεκτροκινητήτρα, επιτρέπει στο υβριδικό CUPRA Formentor να ξεπεράσει τις προσδοκίες.

Σε συνδυασμό με σύστημα μετάδοσης DSG με διπλό συμπλέκτη, η συνολική απόδοση των 180kW / 245PS παρέχεται απρόσκοπτα στους τροχούς. Η έξυπνη ρύθμιση πλαισίου DCC και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, σημαίνουν ότι το όχημα κινείται μεγαλοπρεπώς, ανεξάρτητα από τις συνθήκες ή το στυλ οδήγησης, καθώς ο οδηγός κατευθύνει το αυτοκίνητο με το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης.

Όμως, ενώ το CUPRA Formentor κατασκευάστηκε για να προσφέρει υψηλότερα επίπεδα δυναμικής, ο συνδυασμός ηλεκτρικής ενέργειας και καύσης επιτρέπει μειωμένη συνολική κατανάλωση καυσίμου και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Και με το πλεονέκτημα μιας μεγάλης χωρητικότητας μπαταρίας, το CUPRA Formentor μπορεί να οδηγηθεί σαν ηλεκτρικό για έως και 50 χιλιόμετρα στο νέο WLTP κύκλο (ισοδύναμο με περίπου 70 χλμ. σε NEDC cycle)…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ