Πρώτη γεύση από το πρώτο ηλεκτρικό MINI

Πρώτη γεύση από το πρώτο ηλεκτρικό MINI

Αυτή τη στιγμή η MINI κυκλοφορεί το Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hybrid, ωστόσο η επόμενη μέρα θέλει αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην αγορά.

Πριν από 10 χρόνια η βρετανική εταιρεία παρουσίασε το πιλοτική ΜΙΝΙ Ε και τώρα που ωρίμασε ο καιρός, η εταιρεία είναι έτοιμη να λανσάρει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 2019, ακριβώς 60 χρόνια αφότου έφτασε στην αγορά το κλασικό Mini.

Ως πρόγευση για αυτά που θα δούμε, το MINI με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία αποτελεί το επόμενο στάδιο εξηλεκτρισμού της μάρκας, σύμφωνα με τη στρατηγική NUMBER ONE > NEXT του BMW Group. Τα πρώτα σκίτσα παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Festival of Speed (FoS), που πραγματοποιείται 12 – 15 Ιουλίου στο Goodwood, Νότια Αγγλία.

Τα σκίτσα παρουσιάζουν τη μάσκα του αυτοκινήτου. Η εξαγωνική φόρμα της είναι ένα στοιχείο ταυτότητας MINI, αλλά η κλειστή εκδοχή της είναι μία εντελώς νέα σχεδιαστική άποψη. Πίσω από τη μάσκα, η απουσία αεραγωγού είναι αισθητή – που σημαίνει ότι η μάσκα μπορεί να παραμείνει κλειστή και κατά συνέπεια να βελτιώσει τη ροή αέρα. Η κίτρινη διακοσμητική μπάρα με το σήμα Ε στην ίδια απόχρωση δημιουργεί μία ισχυρή αντίθεση και του προσδίδει την ταυτότητα ενός ηλεκτροκίνητου ΜΙΝΙ. Στο δεύτερο σκίτσο βλέπουμε την εντυπωσιακή ζάντα του πλήρως ηλεκτρικού MINI. Είναι ένα σχέδιο που προέρχεται από το MINI Electric Concept, το οποίο είδε πέρσι για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας. Οι ζάντες υιοθετούν το μοτίβο της μπάρας της μάσκας και προσθέτουν τη δική τους πινελιά ασυμμετρίας.

Βασισμένο στο 3θυρο MINI, το ηλεκτρικό μοντέλο θα συναρμολογείται στο εργοστάσιο της Οξφόρδης. Το σύστημα κίνησης θα κατασκευάζεται στα Εργοστάσια των Dingolfing και Landshut – τα κέντρα εξειδίκευσης για την ηλεκτροκίνηση, στο δίκτυο παραγωγής του BMW Group…

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Το μαύρο τζιν θα σώσει και φέτος το στυλ σου

10 διαφορετικά black jeans για να διαλέξεις αυτό που θα ταιριάξει τέλεια στο σώμα σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24