ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Προπομπός για τα μελλοντικά ηλεκτρικά SUV coupe της KIA

Προπομπός για τα μελλοντικά ηλεκτρικά SUV coupe της KIA

Δυναμικό, ισορροπημένο, με θεματικό σχεδιασμό "360 μοιρών" και αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4 το νέο Futuron Concept.

Στη Σαγκάη παρουσιάστηκε το νέο Futuron Concept, ένα εκθαμβωτικό τετρακίνητο SUV coupe της Kia, που αποτελεί το σχεδιαστικό προπομπό για τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας.

Η ονομασία του Futuron Concept βασίζεται στον συνδυασμό των λέξεων "future" και "on" ταιριάζοντας ιδανικά στις δυναμικές και ελκυστικές γραμμές του SUV Coupe που ενσωματώνει ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης με κίνηση σε όλους τους τροχούς και με τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση βάρους.

Το Kia Futuron Concept έχει δημιουργηθεί γύρω από ένα δυναμικό σχέδιο "360 μοιρών", με ρέουσες επιφάνειες και αεροδυναμικό ανάγλυφο.

Το μπροστινό μέρος του Futuron χαρακτηρίζεται από μια νέα εκδοχή της γνωστής μάσκας "tiger nose", ένα αυθεντικό σχεδιαστικό γνώρισμα της Kia εδώ και πάνω από μία δεκαετία. Με ένα ευρύτερο σχήμα η νέα μάσκα ενσωματώνει τους matrix LED προβολείς του Futuron στο νέο φωτεινό αποτύπωμα του "Star Cloud", ενώ το λογότυπο της εταιρίας είναι φωτεινό.

Προπομπός για τα μελλοντικά ηλεκτρικά SUV coupe της KIA

Με μήκος 4,850 μ. ύψος 1,550 μ. και με μεταξόνιο μήκους 3,000 μ., η αυξημένη απόσταση του Futuron από το έδαφος δίνει έμφαση στο κόμπακτ δυναμικό αμάξωμα. Οι αναλογίες αυτές ευνοούνται από την ηλεκτρική διάταξη που συνδυάζεται με μία μπαταρία υψηλής χωρητικότητας τοποθετημένη χαμηλά και κάτω από το δάπεδο της καμπίνας. Η συγκεκριμένη θέση της μπαταρίας προσφέρει το βέλτιστο κέντρο βάρους και την καλύτερη απόκριση του συστήματος τετρακίνησης e-AWD.

Το Futuron είναι ένα σπορ αυτοκίνητο βασισμένο σε μια προηγμένη SUV πλατφόρμα, έτσι ώστε να προσφέρει την εμπειρία μίας πρωτόγνωρης διαδραστικής σχέσης ανάμεσα στον οδηγό και το αυτοκίνητο. Ταυτόχρονα η οροφή του συμπαγούς Futuron αποτελείται σχεδόν εξολοκλήρου από κρύσταλλο και ενσωματώνει ένα δίκτυο από αισθητήρες LiDAR που υποστηρίζουν την αυτόνομη οδήγηση 4ου επιπέδου, επιτρέποντας την κίνηση δίχως ο οδηγός να κρατά το τιμόνι ή να έχει το βλέμμα του στον δρόμο.

Προπομπός για τα μελλοντικά ηλεκτρικά SUV coupe της KIA

Τα δύο εμπρός καθίσματα είναι κατασκευασμένα από εύκαμπτα υλικά και μπορούν να προσφέρουν μια όρθια θέση οδήγησης ή μια θέση ανάπαυσης παρόμοια με αυτές που παρέχονται στους first class επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών. Με την ενεργοποίηση των αυτόνομων χαρακτηριστικών οδήγησης του Futuron, τα δύο εμπρός καθίσματα ανακλίνονται, ενώ το τιμόνι βυθίζεται στο ταμπλό.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της τετραθέσιας καμπίνας είναι το κόκπιτ, το σχήμα του οποίου είναι σα να αγκαλιάζει τον οδηγό. Το γραφικό περιβάλλον χρήστη (GUI) υποστηρίζει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και διάφορες πληροφορίες για το αυτοκίνητο και τις αυτόνομες διασυνδεμένες λειτουργίες του για μια μοναδική εμπειρία χρήστη…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ