ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Προ των πυλών η νέα Skoda Octavia

Προ των πυλών η νέα Skoda Octavia

Θα λανσαριστεί με πληθώρα τεχνολογιών, σε εκδόσεις βενζίνης, πετρελαίου, φυσικού αερίου (CNG), plug-in υβριδική και ήπια υβριδική (mild-hybrid).

Στις 11 Νοεμβρίου, στην Πράγα, η Skoda θα αποκαλύψει με την ευκαιρία και της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την έναρξη παραγωγής της πρώτης Octavia, την τέταρτη γενιά του μοντέλου.

Η νέα Octavia είναι μακρύτερη και φαρδύτερη, με ακόμα μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ (600 λίτρα) και φέρει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της τσεχικής μάρκας, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό μέρος.

Με νέο εμπρός μέρος και προηγμένους προβολείς (full Matrix LED στην κορυφαία έκδοση), έχει αυξημένο μήκος κατά 19 χιλιοστά (στα 4,689 μ.), πλάτος κατά 15 χλστ. (1,829 μ.) και μεταξόνιο στα 2,686 μ., κάτι που χαρίζει περισσότερο χώρο για τους πίσω επιβάτες.

Οι ελκυστικές γραμμές της οροφής τονίζουν την επιμηκυμένη σιλουέτα του αυτοκινήτου, ενώ δυναμισμό προσδίδουν οι ζάντες αλουμινίου με διάμετρο έως και 19 ίντσες. Ως αποτέλεσμα της σχεδιαστικής ταυτότητας, είναι η βελτιωμένη αεροδυναμική με συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) από 0,24 για το σεντάν αμάξωμα και 0,26 για το wagon.

Η νέα Octavia εφοδιάζεται με νέο πολυλειτουργικό τιμόνι, με 14 διαφορετικές λειτουργίες, ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα, νέα εργονομικά καθίσματα με μεγαλύτερη στήριξη μέσης, νέο head-up display και δύο οθόνες 10 ιντσών, ενώ πρεμιέρα κάνουν τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, Collision Avoidance Assist (Αποφυγής Σύγκρουσης), που υποβοηθά τον οδηγό σε έναν ελεγχόμενο ελιγμό αποφυγής του ατυχήματος και Exit Warning (Προειδοποίησης Εξόδου) που επιτρέπει στον οδηγό να γνωρίζει εάν άλλο όχημα ή ποδηλάτης πλησιάζει από πίσω όταν ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου.

Προ των πυλών η νέα Skoda Octavia

Επίσης, χρησιμοποιώντας το σύστημα Hands-on Detect, το αυτοκίνητο είναι σε θέση να ελέγχει εάν ο οδηγός έχει τα χέρια του στο τιμόνι ή όχι. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το σύστημα Emergency Assist μπορεί να ακινητοποιήσει εντελώς το αυτοκίνητο.

Εξάλλου, η νέα Octavia θα είναι διαθέσιμη με σύγχρονους TSI κινητήρες βενζίνης (110 – 190 ίππους) και TDI κινητήρες πετρελαίου (116 - 200 ίππους), με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων. Θα προσφέρεται και με κινητήρα φυσικού αερίου (CNG). Επίσης, θα λανσαριστεί με ήπια υβριδική έκδοση με σύστημα μίζας γεννήτριας 48 V που παίρνει κίνηση με ιμάντα και φέρει μπαταρία ιόντων λιθίου 48 V, καθώς και σε plug-in υβριδική έκδοση με κινητήρα βενζίνης 1.4 TSI, σε δύο εκδόσεις, με 204 και 245 ίππους και με αυτόματο κιβώτιο DSG 6 σχέσεων...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ