ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πράσινες πινακίδες: Έτσι θα ξεχωρίζουν τα ηλεκτρικά στο Ηνωμένο Βασίλειο

Πράσινες πινακίδες: Έτσι θα ξεχωρίζουν τα ηλεκτρικά στο Ηνωμένο Βασίλειο
BLACKBALL MEDIA 2016

Πρωτοβουλία του υπουργού Μεταφορών του ΗΒ, Γκραντ Σαπς, προκειμένου τα «καθαρά» αυτοκίνητα να κυκλοφορούν και να φαίνονται.

Μπορεί να έχει πολλά αρνητικά το Ηνωμένο Βασίλειο, όμως έχει και πολλά θετικά, όπως άλλωστε κάθε χώρα. Στον τομέα της βελτίωσης της κατάστασης από τους εκπεμπόμενους ρύπους, ειδικά μέσα στις πόλεις, έκανε πρώτη το μεγάλο βήμα, καθιερώνοντας «ζώνες μηδενικών ρύπων», με πράσινη σήμανση, όπου κινούνται αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα ή plug-in υβριδικά, αλλά με γυρισμένη τη λειτουργία σε ηλεκτρική.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Τώρα, κάνει ένα ακόμα βήμα και καθώς έχει αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση, δείχνει τον δρόμο και στους… δικούς μας των Βρυξελλών, να λάβουν ανάλογη απόφαση.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, Γκραντ Σαπς τον Ιούνιο, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την προώθηση μιας «πράσινης οικονομικής ανάκαμψης», μετά από τις αναταράξεις που προκλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα εφαρμοστούν από το φθινόπωρο οι «πράσινες» πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες θα φέρουν μια πράσινη σήμανση στην αριστερή πλευρά, που θα υποδηλώνει ότι το όχημα είναι ηλεκτρικό και θα αναγνωρίζεται εύκολα.

Με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι οδηγοί, πέραν της άνετης κυκλοφορίας σε αυτές τις ειδικές ζώνες, θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τοπικές πρωτοβουλίες, όπως φθηνότερο κόστος στάθμευσης, ενώ μπορούν να ευαισθητοποιήσουν και άλλους να αγοράσουν ηλεκτρικό.

Η Nissan, η οποία θεωρείται από τις πρωτοπόρους στην έρευνα και την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων, διαθέτει ήδη το μηδενικών εκπομπών LEAF, τα e-NV200 και e-EVALIA (όλα διατίθενται στην Ελλάδα και επωφελούνται από τα κίνητρα του κράτους για ιδιώτες, εταιρείες και επαγγελματίες), ενώ προ ημερών αποκάλυψε και το αμιγώς ηλεκτρικό coupe crossover Ariya.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ