ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο κοστίζει η εμπειρία να συμμετέχεις στην κατασκευή ενός αυτοκινήτου

Automotive wedding: The visitor watches attentively, after which, under the expert guidance of the Volkswagen employee, he is allowed to do a part of the job himself by hand.
Automotive wedding: The visitor watches attentively, after which, under the expert guidance of the Volkswagen employee, he is allowed to do a part of the job himself by hand. VOLKSWAGEN AG

Στο εργοστάσιο Transparent Factory της Volkswagen στη Δρέσδη, με τη νέα εμπειρία παραγωγής Mach-Mit, οι επισκέπτες μπορούν να συνοδεύσουν τα οχήματα κατά μήκος της γραμμής παραγωγής, για λίγο.

Εχω βρεθεί σε αρκετά εργοστάσια αυτοκινήτων και ελαστικών στο εξωτερικό, κι έχω παρακολουθήσει από πολύ κοντά όλη τη διαδικασία. Κι αξίζει να πω ότι είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Μολονότι σε αρκετές φάσεις είναι αυτοματοποιημένη, εντούτοις ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει σημαντικό ρόλο και δεν υποκαθίσταται εξ ολοκλήρου από τα ρομπότ.

Στη VW είχαν μιαν άλλη ιδέα. Να βάλουν και το κοινό, όχι μόνο να παρακολουθήσει την κατασκευή ενός οχήματος, αλλά να συμμετάσχει κιόλας στη διαδικασία, αποκτώντας μια μοναδικό εμπειρία. Πάντως, τίποτα δεν γίνεται δωρεάν, καθώς οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα πρέπει να καταβάλλουν 215 ευρώ.

Τι απολαμβάνουν, όμως. Στο εργοστάσιο Transparent Factory της Volkswagen στη Δρέσδη, με τη νέα εμπειρία παραγωγής Mach-Mit, οι επισκέπτες μπορούν να συνοδεύσουν τα οχήματα κατά μήκος της γραμμής παραγωγής, για λίγο. Κάτω από την ειδική καθοδήγηση των υπαλλήλων της Volkswagen, μπορούν επίσης να βοηθήσουν έως και σε πέντε διαφορετικούς σταθμούς της διαδικασίας συναρμολόγησης. Για παράδειγμα, να τοποθετήσουν το λογότυπο egolf, να συνδέσουν τον κινητήρα με το αμάξωμα ("γάμος"), να βάλουν τα πίσω φώτα στην πόρτα, να συναρμολογήσουν το ψυγείο και τη μάσκα με το λογότυπο της μάρκας.

Πόσο κοστίζει η εμπειρία να συμμετέχεις στην κατασκευή ενός αυτοκινήτου

Το ίδιο πακέτο εμπειριών, πέραν της παραγωγής του ηλεκτρικού eGolf, έχει προγραμματιστεί να προσφερθεί και για την παραγωγή του ηλεκτρικού ID.3 από το 2021, στο ίδιο εργοστάσιο, το οποίο αποτελεί τη βιτρίνα για την ηλεκτρική κινητικότητα της Volkswagen.

Όποιος ενδιαφέρεται για την εμπειρία παραγωγής Mach-Mit, μπορεί να κάνει κράτηση στο www.glaesernemanufaktur.de, γνωρίζοντας ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορίζεται σε τέσσερις επισκέπτες, το πολύ, ανά ομάδα, η χρήση προστατευτικού στόματος και μύτης είναι υποχρεωτική, ενώ στην τιμή του all-inclusive πακέτου των 215 ευρώ, περιλαμβάνεται ξενάγηση στο χώρο παραγωγής και της έκθεσης, καθώς και ένα ποτό καλωσορίσματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ