ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Porsche: Αυτό είναι το φανταστικό διαστημόπλοιο

Porsche: Αυτό είναι το φανταστικό διαστημόπλοιο

Σχεδιαστές από την Porsche AG και την Lucasfilm Ltd ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν ένα φανταστικό διαστημόπλοιο που φέρνει σε επαφή το σχεδιαστικό DNA των δύο εμπορικών σημάτων.

Σε μια περίοδο δύο μηνών, η ομάδα του εγχειρήματος στα αντίστοιχα στούντιο σχεδιασμού τους στο Weissach και στο Σαν Φρανσίσκο, δημιούργησαν αρχικές ιδέες και σχέδια, πριν τελικά καταλήξουν σε μια συγκεκριμένη ιδέα.

Το φανταστικό διαστημόπλοιο, το οποίο ονομάζεται Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter, θα παρουσιαστεί ως λεπτομερές μοντέλο μήκους 1,5 μ. κατά την πρεμιέρα της ταινίας Star Wars: The Rise of Skywalker στο Λος Άντζελες, σε λίγες ημέρες.

Porsche: Αυτό είναι το φανταστικό διαστημόπλοιο

«Ο σχεδιασμός του διαστημικού σκάφους ενσωματώνεται αρμονικά στον κόσμο των κινηματογραφικών ταινιών Star Wars, ενώ ταυτόχρονα καταδεικνύει τις σαφείς αναλογίες με το χαρακτηριστικό στυλ Porsche,» λέει ο Michael Mauer, αντιπρόεδρος Style Porsche στην Porsche AG.

Το βασικό σχήμα της καμπίνας, που κλίνει προς τα πίσω, η θέση του πιλοτηρίου και οι στρόβιλοι, δημιουργούν οπτικές παραλληλισμούς με το εικονιστικό σχέδιο του 911 και του Taycan.

Porsche: Αυτό είναι το φανταστικό διαστημόπλοιο

«Είναι συναρπαστικό να εισάγουμε ένα εγχείρημα Star Wars με στυλ Porsche για να δημιουργήσουμε ένα εικονικό νέο διαστημόπλοιο που θα μπορούσε να υπάρχει τόσο στη γη όσο και στο κινηματογραφικό σύμπαν,» αναφέρουν στην Porsche.

Ενώ οι νομικές απαιτήσεις επιβάλλουν ορισμένους περιορισμούς στη δημιουργικότητα για ένα όχημα παραγωγής, το εγχείρημα αυτό ανοίγει μια εντελώς νέα διάσταση της ελευθερίας. Ταυτόχρονα, η ομάδα του Porsche Style αντιμετώπισε νέες προκλήσεις, στον καθαρά εικονικό σχεδιασμό.

Porsche: Αυτό είναι το φανταστικό διαστημόπλοιο

Στην οθόνη, το διαστημόπλοιο σχεδιάζεται μόνο σε δύο διαστάσεις, ενώ τα κλασικά οχήματα παραγωγής σχεδιάζονται σε τρεις διαστάσεις…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ