ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πολλά παραπάνω δίνει το νέο Nissan Juke

Πολλά παραπάνω δίνει το νέο Nissan Juke

Περισσότερους χώρους, τεχνολογία και ασφάλεια προσφέρει το νέο Nissan Juke το οποίο παρουσιάστηκε ήδη σε τέσσερις χώρες.

Σε τέσσερις πόλεις ταυτόχρονα: Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο, Βαρκελώνη και Κολωνία, παρουσιάστηκε το ολοκαίνουργιο Nissan Juke, το οποίο θα το δούμε στην Ελλάδα και προφανώς θα το οδηγήσουμε τον Νοέμβριο, ώστε να σας μεταφέρουμε ξεκάθαρη άποψη.

Προς το παρόν, μένουμε με την εικόνα του και τα στοιχεία που μας έδωσε η Nissan, η οποία με τη νέα έκδοση του crossover θέλει να παραμείνει γερά στο παιχνίδι του ανταγωνισμού.

Το Juke, μπορεί να πει κάποιος ότι με σχεδόν 1 εκατομμύριο πωλήσεις στην Ευρώπη, έχει ένα καλό μερίδιο, δεδομένου ότι με τη σχεδίασή του ήταν το πιο εκκεντρικό μοντέλο της αγοράς. Με ιδιαίτερα τονισμένο μπροστινό μέρος, «γουρλωμένα» φωτιστικά και χαμηλωμένο πίσω τμήμα, πράγματι ξεχώρισε, αν και σε χώρους, ειδικά πίσω, δεν ήταν και από τα πιο άνετα.

Η Nissan, βελτίωσε αυτόν τον τομέα, κρατώντας την ίδια φιλοσοφία σχεδίασης, αλλά με πιο εκλεπτισμένα χαρακτηριστικά και λιγότερο προκλητικές γραμμές. Μεγάλωσε, λοιπόν και ωρίμασε το νέο Juke, με μήκος 4,210 μ., ύψος 1,595 μ. και πλάτος 1,800 μ. Με τη χρήση χάλυβα υψηλής αντοχής έγινε κατά 23 κιλά πιο ελαφρύ, ενώ βασίζεται σε μια πιο άκαμπτη πλατφόρμα που προσφέρει καλύτερη σταθερότητα στις στροφές και μεγαλύτερη απόδοση.

Οι μεγαλύτερες διαστάσεις, απέφεραν 5,8 εκ. περισσότερο χώρο πίσω για τα γόνατα των επιβατών, 1,1 εκ. παραπάνω για τα κεφάλια, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος αυξήθηκε κατά 20%, στα 422 λίτρα. Η θέση του οδηγού βελτιώθηκε, προστέθηκαν μαλακά πλαστικά στο ταμπλό, στις επενδύσεις των θυρών και στο πάτωμα, στάνταρ είναι τα monoform σπορ καθίσματα και προαιρετική Alcantara ή δερμάτινη επένδυση.

Πολλά παραπάνω δίνει το νέο Nissan Juke

Η Nissan προσφέρει ένα νέο επίπεδο εξατομίκευσης, με το πακέτο αναβάθμισης N-Design, με πάρα πολλούς συνδυασμούς χρωμάτων για το αμάξωμα, την οροφή, τον εσωτερικό χώρο, τους προφυλακτήρες, τα πλαϊνά ένθετα και τις ζάντες αλουμινίου έως 19 ιντσών.

Εξοπλισμένο στάνταρ με πλήρη τεχνολογία LED, το τελευταίο JUKE διατηρεί τους χαρακτηριστικούς κυκλικούς προβολείς με τη νέα υπογραφή σχήματος Y, που συμπληρώνουν τη μάσκα V-Motion της Nissan.

Η Nissan εξοπλίζει, προς το παρόν, το Juke με έναν 3κύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1.0 lt DIG-T, με ισχύ 117 ίππους, ο οποίος είναι στη μέση του ανταγωνισμού. Το μοτέρ συνδυάζεται είτε με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, ή εναλλακτικά με ένα σπορ κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DCT) 7 ταχυτήτων με μανέτες στο τιμόνι. Επίσης, φέρει και επιλογέα τρόπου οδήγησης (Eco, Standard, Sport).

Πολλά παραπάνω δίνει το νέο Nissan Juke

Το νέο Juke, εφοδιάζεται με την τεχνολογία ψυχαγωγίας και οδηγικής υποστήριξης του NissanConnect (Apple CarPlay, Android Auto, χάρτες TomTom & Live Traffic, In-Car Wi-Fi κ.ά.), καθώς και με την προηγμένη τεχνολογία ProPILOT της Nissan, η οποία προσφέρει ηλεκτρονική υποβοήθηση στο τιμόνι, την επιτάχυνση και την πέδηση.

Επιπλέον, το Juke προσφέρει ένα πλήρες πακέτο τεχνολογιών ασφάλειας, όπως η Έξυπνη Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης με Αναγνώριση Πεζών και Ποδηλάτων, η Αναγνώριση Σημάτων Κυκλοφορίας, η Έξυπνη Παρέμβαση Εσφαλμένης Αλλαγής Λωρίδας, το Σύστημα Προειδοποίησης Πίσω Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας και η Παρέμβαση Τυφλού Σημείου, ως μια μοναδική “πρεμιέρα” της για την συγκεκριμένη κατηγορία. Η Παρέμβαση Τυφλού Σημείου, προειδοποιεί τον οδηγό όταν ένα αυτοκίνητο μπαίνει στο τυφλό σημείο του (κατά την αλλαγή λωρίδας) και επαναφέρει το Juke πίσω στη λωρίδα του…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ