ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιο είναι το νέο Opel Grandland X

Ποιο είναι το νέο Opel Grandland X

H τριλογία των μοντέλων Χ της Opel ολοκληρώνεται με το μεγαλύτερο τη τάξει C-SUV. Δείτε το νέο Grandland X που αποκάλυψε η εταιρία. (φωτογραφίες)

Κι ενώ στις αρχές Ιουλίου θα βρίσκεται στις εκθέσεις της Opel σε όλη την Ελλάδα το ολοκαίνουργιο Opel Crossland X, το οποίο μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το C3 Aircross (η Opel, πλέον, εξαγοράστηκε από τον όμιλο PSA Peugeot Citroen) κι έχοντας ήδη στην αγορά το Mokka X, η Opel αποκάλυψε το νέο Grandland X.

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνει την τριλογία των μοντέλων Χ, αυτοκινήτων που εντάσσονται στην ευρύτερη κατηγορία των SUV, με διαφοροποιήσεις μεταξύ τους. Το Mokka X, είναι πιο συμπαγές, ενώ προσφέρεται και σε τετρακίνητη έκδοση, το Crossland X ανήκει στα B-SUV με αρετές χώρων και το Grandland X πηγαίνει ένα σκαλοπάτι παραπάνω σε διαστάσεις, στα C-SUV.

H Opel με αυτά τα μοντέλα μπαίνει δυναμικά σε μια κατηγορία αμαξωμάτων στην οποία δεν είχε παρουσία και αυτό γίνεται εξαιτίας της εξαγοράς της από τον PSA.

Το Grandland X, το οποίο είδα σε στατική παρουσίαση στο Μιλάνο και σε αυτοκίνητα που δεν είχαν τελική συναρμολόγηση, πρόκειται να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβριο. Λίγο αργότερα θα λανσαριστεί στην αγορά και θα έχει αντιπάλους δυνατούς παίκτες, όπως Peugeot 3008, Hyundai Tucson, Nissan Qashqai, Renault Kadjar κ.α.

Ποιο είναι το νέο Opel Grandland X

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Opel θέλοντας να πάρει από τώρα θέση στην αγορά, έβγαλε τιμές για το μοντέλο από 23.000 ευρώ και οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει πολύ πριν το λανσάρισμα.

Σχεδιαστικά, ξεχωρίζει από το off-road στυλ και την υπερυψωμένη θέση καθισμάτων, έχει ελαφρύ αμάξωμα, μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, και είναι πιο απλό στο ταμπλό από άλλα μοντέλα της κατηγορίας του.

Στον πλούσιο βασικό εξοπλισμό θα περιλαμβάνει: Σύστημα Αναγνώρισης Παρέκκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης (Road Sign Recognition) και Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Start Assist).

Παράλληλα, θα είναι εφοδιασμένο με σύστημα Radio R4.0 με δυνατότητα τηλεφώνου Bluetooth hands-free, σύστημα κλιματισμού (A/C) με φίλτρο σωματιδίων και οσμών, καθίσματα comfort με ποικίλες δυνατότητες ρύθμισης και διαιρούμενο 40:60 / αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα.

Εξάλλου, θα διαθέτει και το σύστημα Opel OnStar, που είναι εξαιρετικός σύμβουλος κάθε στιγμή, 24ώρες το 24ωρο, και δίνει λύσεις online άμεσα.

Ποιο είναι το νέο Opel Grandland X

Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, το Grandland X θα έχει και διχρωμία στο αμάξωμα, μήκους 4,48 μ., που με το μακρύ μεταξόνιο των 2,675 μ. έχει άνετο χώρο για πέντε άτομα και τεράστιο πορτμπαγκάζ που διαμορφώνεται από τα 514 στα 1.652λίτρα. Κι όσο για τη διευκόλυνση, υπάρχει και αυτόματο άνοιγμα της πίσω πόρτας με την κίνηση του ποδιού κάτω από τον προφυλακτήρα, έτσι ώστε να έχεις π.χ. τσάντες στα χέρια να μην τις αφήσεις κάτω για να ανοίξεις.

Στο Grandland X κάνουν την εμφάνισή τους τα κορυφαία συστήματα υποστήριξης και infotainment, όπως: Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Warning) με Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking) και ανίχνευση πεζού, Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness Alert), Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist) και Κάμερα 360° – είναι μερικά από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά. Συστήματα όπως Διατήρησης και Προσαρμογής Ταχύτητας (Adaptive Cruise Control) με λειτουργία stop, που διατηρεί την επιλεγμένη ταχύτητα και απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και φρενάρει ή επιταχύνει το Grandland X όταν χρειάζεται, αναβαθμίζουν το επίπεδο ασφάλειας.

Στα λοιπά χαρακτηριστικά ανήκουν η πανοραμική κρυστάλλινη ηλιοροφή, η τελευταία γενιά συστημάτων IntelliLink συμβατών με Android Auto και Apple CarPlay, το σύστημα προσωπικής συνδεσιμότητας και υποστήριξης Opel OnStar που περιλαμβάνει Wi-Fi HotspotΗ Opel και οι ισχυροί προβολείς LED του Προσαρμοζόμενου Συστήματος Εμπρόσθιου Φωτισμού.

Ποιο είναι το νέο Opel Grandland X

Ένα ακόμα στοιχείο, που προέρχεται από τον όμιλο PSA, είναι το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Grip Control που θα είναι διαθέσιμο σε διάφορες εκδόσεις εξοπλισμού και ουσιαστικά χωρίς το αυτοκίνητο να είναι τετρακίνητο, έχει αρκετές αρετές σε εκτός δρόμου διαδρομές ή σε δύσκολες επιφάνειες. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από πέντε προγράμματα οδήγησης. Το σύστημα, στη συνέχεια, προσαρμόζει την κατανομή ροπής στους εμπρός τροχούς, επιτρέπει την ολίσθηση του τροχού εάν είναι απαραίτητο και, με το αυτόματο κιβώτιο, προσαρμόζει τα σημεία αλλαγών σχέσεων καθώς και την απόκριση του γκαζιού. Αυτό εξασφαλίζει καλύτερη πρόσφυση και σταθερή συμπεριφορά ανεξάρτητα εάν το Grandland X κινείται σε χιόνι, λάσπη, άμμο ή βρεγμένη επιφάνεια.

Το νέο Grandland X, θα διατίθενται αρχικά με δύο κινητήρες με Start/Stop, που συνδυάζονται με εξατάχυτο μηχανικό ή εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Ο αλουμινένιος βενζινοκινητήρας 1.2 Turbo άμεσου ψεκασμού αποδίδει 130hp και μέγιστη ροπή 230 Nm στις 1.750 σ.α.λ. (μέση κατανάλωση με εργοστασιακές μετρήσεις 5,5-5,4λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές ρύπων 127-124 γρ./χλμ. CO).

Από την άλλη, ο 1.6 πετρελαίου με 120hp παράγει μέγιστη ροπή 300 Nm στις 1.750σ.α.λ. (μέση κατανάλωση 4,6-4,3 λίτρα/100 χλμ., 118-111 γρ./χλμ. CO).

Για πελάτες που αναζητούν ακόμα μεγαλύτερη ισχύ, η Opel θα επεκτείνει τη γκάμα κινητήρων του Grandland X στο άμεσο μέλλον.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ