ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Plug-in hybrid και το νέο Kia Sorento

Plug-in hybrid και το νέο Kia Sorento
KIA SORENTO PHEV KIA

Υψηλή πρακτικότητα, χαμηλό κόστος λειτουργίας, μπαταρία 13,8kWh, ηλεκτρικό μοτέρ 66,9kW με κινητήρα T-GDi 1.6 lt και αυτόματο κιβώτιο έξι ταχυτήτων.

Ένα ακόμη SUV μοντέλο στην υβριδική εποχή. Η Kia, αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο Sorento Plug-in Hybrid, μια εκδοχή εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών ρύπων.

Το Sorento Plug-in Hybrid είναι το δεύτερο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της ολοκαίνουργιας σειράς Sorento και βρίσκεται δίπλα στο Sorento Hybrid. Η νέα παραλλαγή, συνδυάζει έναν ισχυρό υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα με μπαταρία υψηλής χωρητικότητας και ηλεκτρικό κινητήρα υψηλής απόδοσης

Η νέα πλατφόρμα και το μεγάλο αμάξωμα, διατηρεί τον γενναιόδωρο χώρο καμπίνας και αποσκευών και διάταξη πέντε ή επτά θέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα - συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών και plug-in υβριδικών μοντέλων - αντιπροσωπεύουν περίπου ένα στα τέσσερα Kia που πωλούνται στην Ευρώπη.

Οι πωλήσεις του Sorento Plug-in Hybrid θα ξεκινήσουν σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές στις αρχές του 2021, αλλά προς το παρόν δεν προβλέπεται να έρθει στην Ελλάδα. Βέβαια, οι αποφάσεις αλλάζουν.

Plug-in hybrid και το νέο Kia Sorento

Το Sorento Plug-in Hybrid εφοδιάζεται με κινητήρας T-GDi 1.6 lt ο οποίος αποδίδει 180 ίππους και 265Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής χωρητικότητας 13,8kWh και ισχυρό ηλεκτρικό κινητήρα ισχύος 66,9kW και ροπής 304Nm.

Σε συνδυασμό, όλα αυτά έχουν συνολική απόδοση 265 ίππους και 350Nm ροπής.

Η ισχύς μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου αυτόματου κιβωτίου, ενώ οι καινοτομίες σε όλο το σύστημα μετάδοσης κίνησης, διασφαλίζουν ότι το Sorento Plug-in Hybrid είναι το πιο προηγμένο, αποδοτικό PHEV μέχρι σήμερα από την Kia.

Οπτικά, το Sorento Plug-in Hybrid διατηεί τον ίδιο μοντέρνο εξωτερικό σχεδιασμό, έχοντας τα σήματα «eco plug-in» και μια θύρα φόρτισης στο πίσω μέρος.

Στο εσωτερικό, η καμπίνα παραμένει επίσης σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη, αν και ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών έχει επανασχεδιαστεί, με νέα γραφικά και στοιχεία που παρέχουν στους οδηγούς μια σαφή εικόνα της κατάστασης του κινητήρα. Επιτρέπει στους οδηγούς να παρακολουθούν την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, καθώς και τη ροή της ηλεκτρικής κίνησης. Το σύστημα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας, περιλαμβάνει οθόνη αφής 10,25 ιντσών με νέες λειτουργίες που επιτρέπουν στους οδηγούς να εντοπίζουν εύκολα σημεία φόρτισης οχήματος εν κινήσει.

Plug-in hybrid και το νέο Kia Sorento

Το σύστημα ψυχαγωγίας, ενσωματώνει απρόσκοπτα smartphone με Apple CarPlay και Android Auto.

Προσφέρεται επίσης, και το καινοτόμο τηλεματικό σύστημα UVO Connect της Kia, που συνδέει τους οδηγούς παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες μέσω της οθόνης αφής στο αυτοκίνητο και στο smartphone τους. Με τις υπηρεσίες Kia Live, παρέχονται στους οδηγούς πληροφορίες κυκλοφορίας, προβλέψεις καιρού, σημεία ενδιαφέροντος και λεπτομέρειες για πιθανό χώρο στάθμευσης εντός και εκτός δρόμου. Κι ακόμη, το UVO Connect επιτρέπει στους οδηγούς να στέλνουν οδηγίες διαδρομής στο αυτοκίνητό τους πριν από ένα ταξίδι και να ελέγχουν τη θέση του οχήματός τους ανά πάσα στιγμή.

Το Sorento Plug-in Hybrid θα προσφέρεται μια σειρά προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού (ADAS): Forward Collision-Hindance Assist (FCA) με ανίχνευση πεζών, ποδηλατών και οχημάτων και FCA Junction, η οποία ανιχνεύει οχήματα σε διασταυρώσεις κατά τη στροφή. Blind-Spot View Monitor (Παρακολούθηση τυφλών σημείων, Surround View Monitor και Blind-spot Collision-Hindance Assist, Smart Cruise Control με Stop&Go, Lane Follow Assist, Driver Attention Warning, Highway Driving Assist, Rear View Monitor με Reverse Parking Collision-Hindance Assist και Rear Cross-traffic Collision-Hindance Assist.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ